Unei mame i-a fost ,,confiscat” bebelușul, după un masaj împotriva colicilor

În unele țări, legislația privind protecția și prevenirea relelor tratamente aplicate copiilor este destul de dură. Părinții pot ajunge chiar să le fie luați copiii atunci când suspectați de anumite nereguli. O mamă din Marea Britanie a povestit pentru Daily Mail necazul prin care i-a fost dat să treacă, la numai două luni de la nașterea micuțului ei.

separator

De la un simplu masaj pentru colici, la acuzații de abuz și două arestări, femeia a fost acuzată de abuz și a făcut a făcut autoritățile să îi ia copiii de lângă ea pentru cinci luni. Cum s-a ajuns aici?

După alăptat, Gina și-a pus bebelușul, ca în orice altă seară, cu burtica pe picioarele ei, susținându-i capul de sub bărbie, cu degetul arătător și cel mare pe obrajii copilului, pentru a-l ajuta pe micuț să eructeze aerul. Locul în care degetele mamei au fost așezate au prins însă culoare și au devenit vineții și asta pentru că micuțul suferea de o anomalie genetică, sindromul Ehlers-Danlos.

Micile vânătăi au fost sesizate de un asistent social venit în vizită în casa familiei. În consecință, șapte polițiști, spune mama, au sosit la domiciliul ei și i-au luat femeii copiii din brațe.

Atat Teddy, bebelușul familiei, cât și sora lui Amelia, de 6 ani la acel moment, au fost luați în asistență socială, unde au petrecut 5 luni, până când nevinovăția părinților a fost demonstrată. Amândoi părinții au fost și arestați pentru o noapte, însă nu au avut interdicția de a mai interacționa cu copiii.

Boala de care Teddy suferea a fost un motiv pentru care părinții au fost acuzați de abuz, deși nu era cazul. Sindromul Ehlers-Danlos este o mutație genetică ce afectează țesutul conjunctiv, făcând pielea mai fragilă, copilul se poate învineți mult mai ușor decât alți copii sănătoși.

Salvarea a venit din partea mamei femeiii, care si-a amintit ca in familia sa au existat multe cazuri de copii care se învinețeau ușor. Un test genetic a putut dovedi predispoziția copilului la învinețire din pricina anomaliei și a disculpat ambii părinți, însă a fost nevoie de 5 luni de luptă cu autoritățile pentru un abuz pe care nu îl comiseseră.

Gina, în vârsta de 25 de ani, și partenerul ei, Joshua, susțin că nu-și vor reveni niciodată după cele 5 luni în care copiii lor au fost ținuți la distanță de ei: „Baiatul si fetita mea au fost luati de langa mine, desi nu gresisem cu nimic. Am pierdut 5 luni cu ei, 5 luni de atasament in timpul cresterii lor. Nu voi recupera niciodata timpul acela.”

sursa

Un concurent a fost eliminat de la Eurovision
Articolul anterior
Cât de des ar trebui spălate prosoapele copiilor?
Articolul următor
Alte articole interesante