A venit pe lume Letiția, bebelușul al cărei mămică a cerut ajutor pentru a putea fi operat imediat după naștere!

Mămica fetiței a făcut astăzi marele anunț și a mulțumit tuturor celor care nu au rămas indiferenți și au contribuit financiar ca micuța sa să se însănătoșească. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, familia a reușit să adune cei 70.000 de euro necesari pentru intervenția chirurgicală.

separator
59afc7cf14b8e_59afc7cf14bdf

“Bună sufletelor atât de mărețe care ne-au fost alături în momentul când am cerut ajutor! Avem pentru voi o noutate frumoasă, degețica s-a născut la 30 august, e un copilaș superb, e picătura cu picătura a noastră! Și da, e o invingătoare! Letiția a ales familia noastră pentru că știa că îi vom fi alături mereu! E cea mai cea! Îi mulțumim domnului pentru fetița noastră scumpă, îi mulțumim pentru că zi de zi ne aude rugăciunile! Iar Familia noastră continuă să meargă mai departe și vă spunem cu sufletul deschis, MULȚUMITĂ LUI DUMNEZEU ȘI OAMENILOR BUNI CA VOI se pot întâmpla minuni! Am găsit suma necesară, de aceea am decis să fim corecți și să închidem campania. Vă mulțumim pentru înțelegere și ajutor! Însă vă imploram să vă rugați pentru Letiția, căci are nevoie cel mai mult acum de aceasta și de noi lângă ea! Un mare, mare MULTUMESC de la un OMULEȚ MIC, dar atât de CURAJOS, LETIȚIA!”, a scris Veronica Guranda.

Cu câteva săptămâni în urmă, Veronica Guranda anunța că urmează să aducă pe lume o fetiță. Durerea a fost imensă pentru familia ei, pentru că, la un moment dat, medicii i-au anunțat pe părinți că bebelușul suferă de o malformație cardiacă gravă și că ar trebui să întrerupă sarcina, întrucât acest viciu nu este unul compatibil cu viața. În ciuda acestui fapt, Veronica a decis să își ducă sarcina la bun sfârșit și să nască copilul.

Părinții au cerut ajutorul oamenilor pentru ca Letiția să poată fi operată la inimă imediat după naștere, iar intervenția costa 70.000 de euro.

Cum se formează imunitatea copiilor? Medic: ,,Părinții nu trebuie să se sperie de febră”

Imunitatea este un proces natural deosebit de important de care depinde starea de sănătate a copiilor pe termen lung. Există anumite perioade cheie în care putem contribui cel mai mult la creșterea imunitații copiilor.

Conform medicului Bianca Stan, din Târgu-Jiu, România, perioadele optime pentru creșterea imunității sunt: prima zi de viață, prima săptămână, prima lună, primul an de viață, transmite adevarul.ro

„În aceste perioade procesele metabolice sunt cele mai accelerate. Începem cu prima zi de viață în care alimentația naturală și prima masă (colostrul) a nou născutului reprezintă începutul pentru o viitoare imunitate favorabilă. Urmează apoi diversificarea alimentației, la vârsta de 5-6 luni de viață, cu nutrienți esențiali reprezentați de: carne (pui/vită), gălbenuș de ou, ficat de pui, iaurt, biscuiți simplii și cereale, fructele și legumele permise vârstei, etc, introduse treptat, alimentație corespunzătoare ce ajută la creșterea și dezvoltarea copilului, și implicit la creșterea imunității acestuia“, a transmis medicul pediatru.

Alimentația după primul an de viață

După primul an de viață, trebuie asigurat copilului un program permanent echilibrat al rației alimentare, precum și efectuarea vaccinurilor necesare.

„Copilul nu trebuie supus la diverse carențe nutriționale (Fe, Ca, Vit. D, Vit. C și altele), părinții înțelegând că nu vor putea niciodată să îmbunătățească imunitatea copiilor administrându-le produse scumpe de imunitate, în condițiile în care copilul are alte nevoie nutriționale. Tot în jurul primului an de viață are loc și imunoprofilaxia specifică (vaccinările conform schemei Ministerului Sănătății, susținute cu ajutorul medicilor de familie). Acestea reprezintă un alt pas important în dezvoltarea imunității copiilor, ce trebuie respectat“, a menționat medicul Bianca Stan.

Părinții nu trebuie să se sperie de febră

Febra este primul simptom care arată că organismul copilului reacționează la factorii patogeni.

„După ce am asigurat copilului toate nevoile nutriționale, urmează să observăm rezultatul atunci când ia contact pentru prima dată cu ceilalți agenți patogeni din mediul înconjurător. Numai în urma cunoașterii acestora are lor descărcarea anticorpilor și formarea unei imunități solide ce va pregăti copilul spre viața de adult. Rezultatul se soldează bineînțeles cu apariția febrei, simptomul ce sperie atât de mult părinții, însă el reprezintă de fapt un semnal de alarmă și totodată un mod de cunoaștere al agenților patogeni ce au ajuns în organismul copilului. Acest simptom nu trebuie prevenit prin administrarea excesivă a antitermicelor, ci trebuie doar ameliorat atunci când apare“, arată medicul pediatru.

Pericolul reprezentat de antibiotic

Antibioticul reprezintă un mare pericol, atunci când este administrat foarte repede de la instalarea febrei și de la vârste fragede.

„Părinții trebuie să se înarmeze cu răbdare, să nu administreze antibiotic fără indicația medicului sau mai mult decât atât, să «forțeze pixul medicului» în prescrierea lor. Acestea trebuie administrate numai la indicația medicului și după ce au trecut aproximativ 3 zile de febră, în care agentul patogen este foarte bine cunoscut de organismul copilului, iar lupta este în defavoarea micului pacient. Intrarea în colectivitate a copilului este ultimul pas în formarea imunității, unde au loc repetate intercurențe respiratorii și digestive până la o vârstă medie de 5 ani, perioadă în care ar trebui administrate cât mai puține medicamente care să interfereze cu procesul natural al imunității, majoritatea medicamente simptomatice“, a menționat medicul Bianca Stan.

Katy Black a dezvăluit numele pe care îl va purta cel de-al patrulea bebeluș

Bloggerița Katy Black și soțul ei sunt în așteptarea celui de-al patrulea fiu. Evenimentul este așteptat cu mari emoții la începutul anului viitor, iar tinerii părinți au ales deja numele pe care îl va purta bebelușul. Pe lângă faptul că numele este unul frumos, părinții au ținut cont ca acesta să fie în armonie cu numele purtate de ceilalți băieței ai cuplului.

Într-o sesiune de întrebări cu fanii curioși, Katy a dezvăluit mai multe răspunsuri pentru aceștia.

“Eugen a propus Matei, nouă ne place. Îmi place cum sună: Eugen, Simon, Luca și Matei”, a scris bloggerița.

Totodată, bloggerița a dezvăluit că nu mai planifică copii în viitorul apropiat.

“Cred că ne oprim la patru băieți. Până când îmi este într-adevăr greu, ce ține de fizic, corpul meu nu reușește să se restabilească. Așa că cred că fete o să aducă băieții”, a spus Katy.

Katy Black are o comunitate de peste 400 de mii de urmăritori pe Instagram. Ea și soțul ei, antrenorul Cristian Cebotari, formează unul dintre cele mai apreciate cupluri din social media de acasă.

Imagini rare cu un bebeluș, virale pe rețelele sociale. Micuțul are o cantitate uriașă de păr pe corp

Imagini rare cu un bebeluș au ajuns virale pe rețelele sociale. Micuțul are o cantitate uriașă de păr pe corp pentru vârsta lui. 

Cea mai recentă senzație pe internet o constituie imagini cu un bebeluș care are o cantitate impresionantă de păr pe tot corpul. Deși el nu face nimic neobișnuit, micuțul are barbă, sprâncene stufoase și păr din cap până în picioare.

Autorii imaginiilor s-au întrebat și ei cum poate acest băiețel să aibă mai mult păr decât ei, astfel încât imaginea sa a devenit instantaneu virală. Această afecțiune rar întâlnită a corpului băiețelului se numește „Lanugo”. Aceasta poate fi întâlnită la 5% din nou-născuți și acceptată normal de către medici.  La fel ca persoanele adulte, bebelușii pot avea diferite tipuri de păr pe corpul lor, depinzând de predispozițiile genetice și hormonale. 

Lanugo poate fi prezent la nou-născuți timp de câteva zile, săptămâni sau chiar luni și poate persista în cazuri rare. Cu toate acestea, nu există niciun motiv de îngrijorare, deoarece se estompează după o perioadă de timp, spun medicii.

Deși acest lucru poate fi ciudat pentru unii dintre părinți, mulți oameni s-au amuzat la vederea imaginilor, comentând cât de drăguț este bebelușul.

sursa

Trei minori au trecut înot râul Prut pentru a ajunge în țara vecină
Articolul anterior
Studenții de la Bălți, care vor înregistra cele mai mari succese la învățătură, vor fi premiați cu biciclete
Articolul următor