Veste bună pentru gravide! Acestea ar putea beneficia de 16 ore lunar, plătite din timpul de muncă, pentru investigaţii la doctor

Conform inițiativei, de acest drept va putea beneficia orice angajată gravidă care și-a înștiințat angajatorul cu privire la starea ei și care trebuie să se prezinte la controale medicale sau investigații ce nu pot avea loc decât în timpul programului de lucru.

separator

pregnant-woman-in-an-offi-009-1170x550Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege înaintat de Liliana Palihovici acum câteva luni, prin care femeile însărcinate ar putea beneficia de 16 ore lunar, plătite din timpul de muncă, pentru investigații la doctor.

De asemenea, investigațiile medicale în timpul programului de lucru vor fi efectuate doar în cazul când există confirmarea în scris a medicului de familie sau a medicului specialist.

Conform avizului, acest proiect ar avea un efect economic și social benefic și va asigura prevenirea sau depistarea în stadiul incipient a unor maladii care ar putea să afecteze potențialul uman al țării și să genereze cheltuieli suplimentare din bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale de stat.

Totuși Guvernul propune unele modificări ale proiectului. Astfel, în articol va compărea următorul text:

„În baza recomandării în scris a medicului de familie sau a medicului specialist, femeilor gravide li se acordă un timp liber fără diminuarea drepturilor salariale pentru efectuarea consultațiilor și examenelor medicale prenatale, dacă acestea au loc în timpul programului de muncă”.

sursa: www.unimedia.info

15 secrete ale fericirii. Articolul devenit cel mai citit material de dezvoltare personală
Articolul anterior
Intervenţie chirurgicală inedită la Chişinău! Medici din trei ţări au operat cu succes un copil cu scolioză gravă
Articolul următor
Alte articole interesante