Video. Bebeluşul care cântă în burtică

Acest video incredibil arată cum bebeluşii “cântă” în burtica mamei, pentru că în urma unui studiu recent s-a descoperit că bebeluşii aud muzica încă din săptămâna 16 de sarcină şi îşi mişcă buzele şi limba ca răspuns la muzică.

separator
652x450_147167-7-lucruri-uimitoare-pe-care-le-face-bebelusul-in-burtica-mamei

Pentru prima data, cercetatorii de la Institutul Marques din Barcelona au demonstrat că bebeluşii din burtică sunt capabili să detecteze sunete şi chiar mai mult, ei reacţionează mişcându-şi buzele şi gura.
Este deja recunoscut faptul că urechile bebeluşilor sunt complet dezvoltate în săptămâna 16 de sarcină, însă până acum, experţii, nu credeau că bebelusul din burtică poate auzi înainte de săptămâna 18 de sarcină, cel mai devreme.

Dr. Marisa Lopez-Teijon, care a condus studiul, a declarat că cercetările au arătat că bebeluşii din burtică răspund la muzica transmisă intravaginal, mişcându-şi buzele şi limba ca şi cum ar încerca să vorbească sau să cânte.

La acest studiu au participat gravide care se aflau între săptămâna 16 şi 39 de sarcină şi cărora li s-a pus muzică pe burtică sau li s-a implantat un dispozitiv intravaginal.

Muzica stimulează partea creierului care este implicată în comunicare şi atunci când aude sunetele, bebeluşul răspunde prin mişcări asemănătoare vocalizelor – primul pas înainte de cântat sau vorbit.

Simptome care te anunță că ai probleme cu fierea
Articolul anterior
Crezi că ți-ai făcut corect geanta pentru sport? Nu uita acasă aceste obiecte
Articolul următor