Doi copii au trecut râul Nistru pe o saltea gonflabilă

Cu scopul de a vizita Soroca, doi minori au plutit pe o saltea gonflabilă peste râul Nistru și au încercat să se ascundă pe teritoriul Moldovei. Este vorba despre un moldovean în vârstă de 15 ani și prietenul său, cetățean al Ucrainei, în vârstă de 13 ani, care nu doar că au comis ilegalități transfrontaliere, dar și-au pus și viețile în pericol.

În seara zilei de marți, 18 mai, în jurul orei 20:18, a fost alertată grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Soroca, după ce de către populația locală au fost observate doi minori pe o saltea gonflabilă. Cei doi pluteau în direcția curenților pe râul Nistru. Polițiștii de frontieră au mobilizat 10 echipe de intervenție. Ajungând la fața locului, oamenii legii nu au depistat nimic, motiv pentru care au fost intensificate măsurile de căutare.

„Întrucât vizibilitatea devenea din ce în ce mai redusă din cauza nopții și a precipitațiilor abundente, s-au implicat și alte echipe de intervenție. La aproximativ 450 metri amonte, în apropierea satului Vasilcău a fost depistată salteaua gonflabilă. Aici a intervenit și câinele de serviciu pentru a lua urma tinerilor. Întrebați despre acțiunile lor, adolescenții au comunicat că nu și-au dorit să încalce legislația națională, doar s-au aventurat pentru a vizita locurile din împrejurimi”, menționează polițiștii de Frontieră.

Ținând cont că tinerii au sub 18 ani, polițiștii de frontieră au încercat să contacteze părinții acestora. În cazul minorului ucrainean a fost posibil informarea despre cele depistate. Adolescentul din Moldova se află în grija bunicii, din satul Coșnița, Ucraina, părinții acestuia fiind peste hotarele țării.

Mai multe grădinițe din capitală se vor închide pe timp de vară. Unii părinți au fost deja anunțați
Articolul anterior
Prinţul William al Marii Britanii s-a vaccinat cu prima doză a serului anti-Covid
Articolul următor
Alte articole interesante