Doi copii din Cahul s-au intoxicat cu detergent și pesticide

Doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu substanțe chimice. Incidentele au avut loc weekend-ul trecut în raionul Cahul.

separator

Micuții au fost aduși la Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău, iar potrivit lui Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al instituției, starea de sănătate a acestora este satisfăcătoare.

Primul caz a avut loc în localitatea Văleni, raionul Cahul, unde un copil de numai un anișor s-a intoxicat cu detergent.

Cel de-al doilea caz a avut loc în municipiul Cahul, unde un copil de 3 ani s-a intoxicat cu pesticide pentru prelucrarea viței de vie.

Ambii copii sunt internați în secția toxicologie. „Aceștia sunt conștienți, iar starea de sănătate este satisfăcătoare. Vor urma tratamentul de dezintoxicare corespunzător”, a precizat Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău, pentru deschide.md.

Poliția din Cahul a inițiat anchete în ambele cazuri și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-au intoxicat copii.

Învățătorii și profesorii moldoveni se pregătesc pentru instruirea la distanță
Articolul anterior
Ajută-ți ficatul să funcționeze corespunzător!
Articolul următor
Alte articole interesante