Doi soți au aflat după 12 ani că fiul lor cel mare este doar pe jumătate al lor

O familie din SUA a fost șocată de rezultatele unui test ADN, care a dezvăluit că o greșeală din timpul fertilizării in vitro a făcut ca fiul lor să aibă un alt tată.

Doi soți din SUA au aflat că fiul lor este doar pe jumătate al lorFoto: Today/ familia Johnson

Donna și Vanner Johnson din Utah au decis să achiziționeze truse de testare ADN pentru ei și cei doi copii ai lor, pentru amuzament. Au trimis apoi mostrele la testare și au și uitat de ele, până în ziua în care au sosit rezultatele, care s-a întâmplat să fie de aniversarea nunții lor, transmite digi24.ro.

Testul a arătat că fiul lor cel mic, Tim, de 12 ani, care fusese conceput prin fertilizare in vitro, nu era copilul biologic al lui Vanner Jonhson. 

Au aflat apoi că s-a făcut o confuzie la clinica de fertilizare, iar ovulul Donnei a fost fertilizat accidental cu spermatozoizii unui străin, potrivit Today.

Donna a spus că familia a fost inițial total dată peste cap de rezultatele care o indicau pe ea ca mamă, dar tatăl era „necunoscut”. Punând cap la cap mai multe informații din testele genetice și alte verificări pe care le-au făcut ei, soții Johnson și-au dat seama ce s-a întâmplat.

„Am fost șocați și, sincer, nu știam ce să facem”, a spus Donna pentru Today. „Ne-am tot gândit: „Ce se întâmplă cu familia noastră? Fiul nostru este din punct de vedere legal fiul nostru? Nu știam sigur ce se va întâmpla și eram îngrijorați”.

După nașterea primului lor copil, Vanner a făcut trei operații de hernie, fiindu-i afectată capacitatea de a mai face copii pe cale naturală. Pentru că cei doi soți își doreau o familie mai mare, au decis să meargă la Centrul de Medicină Reproductivă de la Universitatea din Utah pentru a face fertilizare in vitro.

Doi embrioni au fost implantați în timpul procedurii și Donna a rămas însărcinată cu al doilea fiu al lor, Tim. Dar testul ADN a arătat, ani mai târziu, că ceva s-a întâmplat în timpul acestui proces, pentru fertilizare fiind folosiți spermatozoizii altui bărbat.

Cei doi soți au păstrat informațiile doar pentru ei și au început să-l caute pe tatăl biologic al lui Tim. Prin mai multe teste ADN, cuplul i-a găsit pe Devin și Kelly McNeil, care, la rândul lor, aveau un copil rezultat în urma unei proceduri de fertilizare în vitro.

Familia McNeil a fost de acord cu un alt test ADN, care a arătat, fără urmă de îndoială, că Devin este tatăl lui Tim.

Această experiență șocantă a apropiat cele două familiii care au rămas prietene.

Într-o declarație pentru TODAY, un purtător de cuvânt al Universității din Utah a spus că nu poate comenta cazurile.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Prețurile la carburanți scad tot mai mult
Articolul anterior
Israelul a dat undă verde pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5-11 ani
Articolul următor