Donează jucării copiilor cu autism!

Copiii cu autism au nevoie de atenția și susținerea noastră. Cu siguranță, ai acasă jucării aflate într-o stare bună, de care micuții tăi s-au plictisit sau sunt deja prea mari pentru ele. Acum, le poți găsi utilitatea făcând o faptă bună! Donează-le copiilor de la ,,SOS Autism”, care așteaptă să le faci o bucurie și au atât de multă nevoie de ele pentru o bună dezvoltare.

separator
CollageMulți dintre copiii de la ,,SOS Autism” sunt nevoiți să folosească jucării uzate, distruse, în momentul de față. CollageJucăriile donate le-ar putea fi de folos micuților în activitățile lor zilnice de recuperare.

,,Acestea sunt unele dintre puținele jucării cu care se joacă și fac terapie copiii de la #SosAutism. Venim cu o mare rugăminte la aceia dintre Dvs. care încă nu au găsit cui să doneze jucăriile uitate. Țineți cont și de copiii cu autism, ei au mare nevoie. Orice jucărie este binevenită”, menționează reprezentanții AO ,,SOS Autism”, care au lansat campania „Dăruiește un joc unui copil cu autism”.

Copiii cu autism au nevoie de echipament sportiv, jocuri de masă și alte jocuri și jucării menite să contribuie la dezvoltarea creativității micuților (din motive de igienă, se acceptă toate jucăriile aflate într-o stare bună, cu excepția celor de pluș).

Mai mulți părinți s-au arătat receptivi la apelul lansat de către centrul ,,SOS Autism” și au început deja colectarea jucăriilor pentru micuți. Poți să contribui și tu!

ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });

19748777_1371888682932828_200539073526725505_n18221633_1308519195936444_1665034379126625690_n

Instituția mai are nevoie de produse de igienă (gel antibacterian, șervețele antibacteriene), pentru cele 15 camere de terapie, în care se află câte 2-3 terapeuți.

Cei care doresc să ajute copiii cu autism o pot face mergând direct la sediul asociației ,,SOS Autism”, situat pe strada Grenoble, 191, ori pot lua legătura cu un reprezentant al centrului la numărul de telefon 068880988 (Olga), care ar putea ajuta la preluarea jucăriilor.

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

Fiul Lucianei Spînu a împlinit o lună. Interpreta a publicat o poză emoționantă

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară pe 23 martie. Cuprinsă de emoții maxime, tânăra mamă a dezvăluit o fotografie adorabilă cu bebelușul ei, căruia i-a ales numele Marius.

mamaplus

Luciana a scris și un mesaj emoționant:

“Puiul nostru, astăzi are o lună !
Universul a vrut ca noi sa facem cunoștință mult mai devreme decât ne-am așteptat, și venit ca o minune și chiar cred ca ești minunea noastră…
Apariția ta în viața noastră a adus atâta liniște, culoare, magie, recunoștință… nu am cuvinte…
Atâta fericire și pentru Stelian… mă topesc când văd cât de tare te iubește și cu câtă gingășie te ,,drăgostește”.
Voi sunteți forța aripilor mele, voi sunteți zâmbetul meu, sunteți TOTUL  meu… 
Să crești mare, Marius!
Îngerașii noștri, să ne fiți sănătoși, că de restul o să avem noi grijă!”, a scris Luciana Spînu, pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi floare

Amintim că interpreta mai are un băiețel, pe nume Stelian, din căsnicia cu regretatul muzician Dorin Ieșeanu.

Dorin Ieșeanu și-a pierdut viața din cauza Covid-19, la doar 33 de ani.

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

De ce femeia de 40 ani are mai multe atuuri, decât cea de 20?
Articolul anterior
Povestea preotului care a dus 120 de copii la mare
Articolul următor