Dorești să deschizi o creșă de tip familial? Programul nostru îți oferă mentoratul și finanțarea de care ai nevoie – până la 50 000 MDL

Termen de aplicare extins: 24 iunie 2024, ora 23:59.

Ai visat vreodată să ai propriul mic univers de bucurie și zâmbete copilărești, un loc unde fiecare zi aduce o nouă aventură în învățarea și creșterea celor mici? Ei bine, visul tău poate deveni realitate. Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în parteneriat cu Street Child și UBS Optimus Foundation lansează Programul de Mentorat pentru Prestatorii de Servicii Alternative de Îngrijire a Copiilor de Tip Familial (creșe de tip familial).

Acest program ambițios este gândit să te ghideze pas cu pas în parcursul de la vis la realitate, începând cu informarea completă privind legislația în vigoare și până la lansarea propriu-zisă a creșei. Vei primi instruirea necesară pentru a naviga prin procesul de înregistrare, pentru a organiza și echipa corespunzător spațiul de îngrijire și pentru a te asigura că facilitățile oferite de tine sunt la standardele dorite.

Iar pentru că dorim să te susținem nu doar cu informații, programul nostru include și un suport financiar considerabil. Fiecare participant/ă selectat/ă va primi echipamente esențiale, de la paturi confortabile și scaune de masă, până la truse medicale, jucării educative și cărți, toate în valoare de până la 50 000 MDL pentru a deschide una dintre cele 19 creșe de tip familial pe care le vizăm.

Nu îți face griji pentru cheltuielile suplimentare – toate costurile legate de instruiri, deplasări și actele necesare pentru înregistrarea serviciului de îngrijire vor fi rambursate. Ceea ce cerem în schimb este timpul și dedicarea ta. Urmează 6 luni intensive în care împreună cu tine vom lucra la realizarea visului tău. Mai jos vezi etapele programului nostru de suport. 
Serviciile alternative de îngrijire de tip familial sunt concepute să fie acordate într-un cadru intim și personalizat, direct la domiciliul îngrijitorilor, limitate la un număr maxim de cinci copii. Acest aspect asigură o îngrijire focalizată și o atenție sporită pentru fiecare micuț, creând un mediu familial, sigur și stimulativ pentru dezvoltarea lor.

Pentru cei/cele interesați/te să contribuie la acest efort și să se alăture programului nostru, vă încurajăm să vă înregistrați utilizând linkul de înregistrare AICI (Ro) formularul în limba rusă AICI) și să începeți drumul către a deveni un prestator/prestatoare de servicii de îngrijire de excepție. Termen extins: 24 iunie

Dacă ai visat vreodată să contribui activ la comunitatea ta prin deschiderea unei creșe, aceasta este ocazia ta. Nu rata această oportunitate unică de a aduce schimbare și de a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Te așteptăm în program!

Pentru detalii, contactează-ne: cpd@progen.md

_____________________

Acest apel are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, implementat de către #CPD, cu susținerea Street Child și UBS Optimus Foundation.

La Bilicenii Noi va fi construit un Centru de Reciclare și Management Ecologic

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind propunerea de transmitere cu titlu gratuit a unui teren cu suprafața de 25 hectare din proprietatea comunei Bilicenii Noi, raionul Sîngerei, în proprietatea statului. Pe acest teren urmează să fie construit Centrul de Reciclare și Management Ecologic pentru Regiunea de Management a Deșeurilor 7, în cadrul proiectului „Deșeuri solide în Moldova”. Construcția centrului va asigura o infrastructură modernă pentru colectarea, transportul și tratarea deșeurilor, conform standardelor europene și obiectivelor de mediu ale Republicii Moldova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Proiectul își propune dezvoltarea unui sistem eficient de gestionare a deșeurilor, având ca scop protejarea mediului și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. După finalizarea studiului de fezabilitate, a doua etapă a proiectului prevede crearea unui operator regional responsabil de gestionarea serviciilor de salubrizare. 

Regiunea de Management a Deșeurilor 7 cuprinde municipiul Bălți și raioanele Drochia, Rîșcani, Glodeni, Florești, Fălești, Sîngerei, Soroca. Proiectul „Deșeuri solide în Moldova” va contribui la atingerea obiectivului de a dezvolta un sistem integrat de gestionare a deșeurilor, care să asigure îndeplinirea principalilor indicatori din strategia națională de dezvoltare durabilă. Implementarea acestui sistem va sprijini tranziția către o economie circulară, contribuind la educarea și responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și protecția mediului.

Noile cărți de identitate cu cip din România: Ce a stârnit controverse

Asociațiile MozaiQ și ACCEPT au criticat afirmațiile premierului Marcel Ciolacu privind noile cărți electronice de identitate, care vor include informații despre sexul persoanei, dar nu despre „gen”. Acestea au subliniat că premierul se concentrează pe „ideologii woke inexistente”, în timp ce probleme reale precum școlile cu toalete în curte, spitalele nefuncționale și lipsa transportului public decent rămân nerezolvate.

„Rolul unui premier care se vrea a fi european, mai ales în aceste vremuri tulburi, este să unească pe români, nu să accentueze și mai mult faliile din societate, copiind amator teme trumpiste care nu au nimic cu realitățile României.

În timp ce Marcel Ciolacu visează cai verzi pe pereți și ideologii woke inexistente, există în continuare școli cu toaleta în curte, spitale care mai mult îmbolnăvesc decât vindecă sau elevi care fac autostopul pentru că nu au acces la transport public decent”, a declarat directorul executiv al MozaiQ.

„A mai salvat încă o dată România de la… nimic”

Asociația ACCEPT a adăugat că declarațiile premierului sunt lipsite de substanță, subliniind că noile cărți de identitate nu aduc schimbări reale în privința informațiilor incluse.

„Domnule Ciolacu, aveți și o viziune politică proprie sau veți spune orice aveți impresia că îi va face pe votanții CG să se întoarcă la PSD?

Breaking News! Marcel Ciolacu tocmai a mai salvat încă o dată România de la… nimic.

Acesta ne anunță că noile cărți de identitate vor conține exact aceleași informații pe care le-au avut dintotdeauna, dar acum cu mai multă panică morală la pachet.

Sexul? Apare exact ca înainte. Genul? Nu era nici până acum specificat în actele de identitate. Elementele woke? Se pare că și ele se află tot doar în imaginația unor politicieni”, arată ACCEPT, într-un comunicat de presă.

Noile cărți de identitate. Ce a declarat Ciolacu

”Noile cărţi de identitate care vor fi tipărite începând din 20 martie vor conţine informaţii legate de sexul persoanei respective, care nu poate fi decât feminin sau masculin, şi nu de gen. Aşa este normal!”, a spus șeful guvernului.

”Acest Guvern nu va permite strecurarea perfidă a unor elemente woke în legislaţia românească!”, a adăugat Ciolacu.

Canada dă SUA în judecată la Organizația Mondială a Comerțului

Canada a depus o plângere oficială la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) împotriva SUA, în urma tarifelor impuse de administrația Trump asupra importurilor de oţel și aluminiu canadiene, evz.ro.

Canada a cerut consultări oficiale în cadrul mecanismului de soluționare a disputelor comerciale, conform unui comunicat al OMC publicat joi.

Președintele Donald Trump a anunţat, la începutul lunii martie, o serie de

Astfel, ca răspuns, Canada a introdus un set de tarife în valoare de 29,8 miliarde de dolari canadieni pentru o serie de produse americane, printre care se numără oțelul, aluminiul, echipamentele IT și diverse bunuri de consum. Potrivit ministrului Comerțului din Canada, Mary Ng, aceste măsuri sunt destinate să sprijine protecția industriei naționale și să raspundă „dolar pentru dolar” la aceste tarife impuse de SUA.

Canada, UE și Mexic intensifică negocierile pentru un răspuns comun

Guvernul canadian a intensificat negocierile cu Uniunea Europeană și Mexic pentru a elabora un răspuns comun asupra măsurilor comerciale impuse de Statele Unite. Autoritățile canadiene au semnalat riscurile pe care aceste tarife le-ar putea aduce economiei din America de Nord, precum creșterea costurilor pentru bunurile necesare și afectarea lanţurilor de aprovizionare.

Disputa face parte dintr-un conflict comercial mai extins între Statele Unite și partenerii săi internaționali. Uniunea Europeană a adoptat recent tarife de 50% asupra importurilor de whiskey și motociclete din SUA, în timp ce Mexicul a declarat că analizează posibile măsuri ca răspuns la tarifele impuse de administrația Trump.

În acest context, oficialii americani și canadieni vor avea o întâlnire, săptămâna viitoare, cu scopul de a reduce tensiunile comerciale și de a găsi soluții pentru conflictul care se intensifică, conform News.ro.

taxe, de 25% pe oţel și 10% pe aluminiu, ca parte a unei strategii comerciale protecționiste, ceea ce a provocat o reacție puternică din partea partenerilor internaționali.

Un fulger a lovit o conductă de gaz la Slobozia
Articolul anterior
Un moldovean este bănuit că a ucis cu brutalitate o fetiţă în Germania! Tatăl copilei luptă pe frontul din Ucraina
Articolul următor