Două fetițe au decedat, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid pentru că aveau păduchi

Două fetițe din comuna Ungra, Brașov, au murit intoxicate cu tomoxan, o substanță folosită la deparazitarea externă a oilor. Mama a încercat astfel să le scape pe copile de păduchi.

Două dintre fetiţe, în vârstă de 7 şi 9 ani, au murit, iar mama, bunica şi cea de-a treia fetiţă, în vârstă de 8 ani, se află la spital, în stare gravă. Fetița a fost preluată de elicopter și dusă la Spitalul din Târgu Mureș.

Mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

Silviu Şchiopu, primarul comunei Ungra: „Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni”, a mai spus primarul.

Marea Britanie, reintrodusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat ca urmare a creșterii rapide a infecțiilor cu varanta indiană a coronavirusului
Articolul anterior
Caz șocant la Bălți. Un bărbat agresiv a sărit cu cuțitul la oameni, apoi a încercat să se sinucidă
Articolul următor
Alte articole interesante