Dr. Komarovsky explică cum să le dăm fructe copiilor și dacă putem să le dăm multe

Cunoscutul medic ucrainean și prezentator TV Doctor Komarovsky a relatat pe pagina sa de Instagram dacă ar trebui să limităm cantitatea de fructe oferită copiilor.

După cum a explicat expertul, cantitățile mari de fructe vor afecta dieta copilului, iar din această cauză el va înceta să mai mănânce alte feluri de mâncare. Una dintre mămici a pus următoarea întrebare:

„Fiecare copil poate mânca până la 5 fructe de dimensiuni diferite pe zi, după cum ați recomandat. Dar, deseori copiii pot cere mai multe și chiar, mi se pare, pot petrece întreaga zi pe fructe”.

Medicul a explicat că, dacă copiii se dezvoltă normal, pot mânca fructe în absolut orice cantitate: „Copiii cresc minunat, nu au probleme de sănătate. Acordați însă atenție ca copilul să nu mănânce prea mult zahăr. Adică, dulciuri sau prăjituri dulci și grase în dieta lor.

Concluzia mea: lăsați-i pe copii să mănânce cât de multe fructe doresc. Este minunat, dacă cei mici nu suferă de kilograme în plus, sunt activi și fac multă mișcare”. Totuși, fructele nu ar trebui să înlocuiască alimentele în dieta copiilor.

,,Vă atrag atenția asupra faptului că consumul de fructe nu trebuie să afecteze pofta de mâncare. Dacă copiii încetează să mai mănânce cereale, carne, pește, legume – atunci, desigur, va trebui corectată dieta. Prin urmare, rămâneți la ,,mijlocul de aur”. În general, dacă între un mic dejun complet și un prânz complet, copiii mănâncă fructe, aceasta este bine pentru sănătatea lor.

,,Amintiți-vă că fructele sunt cel mai natural produs pentru oameni ca specie biologică. Individul, ca specie biologică, își are originea în tropice, unde fructele erau practic cel mai important element de nutriție. Trebuie consumate, dar într-o anumită cantitate.

Unii părinți s-au plâns că, dimpotrivă, copiii lor nu pot fi convinși să mănânce nici măcar un măr.

De ce pot apărea mai multe alunițe odată cu vârsta
Articolul anterior
În noul Parlament vor fi cele mai multe femei din istoria Moldovei
Articolul următor
Alte articole interesante