Dr. Mihai Stratulat, despre riscurile nevaccinării la copii

Medicul pediatru a vorbit despre un subiect intens mediatizat în ultima vreme, care împarte părinții în două tabere: pro și contra vaccinării copiilor. Iată ce spune medicul Mihai Stratulat despre vaccinare, pe înțelesul tuturor.

separator

,,Vaccinarea înseamnă formarea anticorpilor și, astfel, a imunității specifice către agentul împotriva căruia a fost vaccinat. Așadar, dacă un copil a fost vaccinat, înseamnă că are anticorpi și organismul lui este gata să lupte cu această boală, în caz că se îmbolnavește.

Dacă nu este vaccinat, înseamnă că din momentul în care se îmbolnavește, organismul abia începe să producă anticorpi, dar nu reușește să producă mulți și organismul cedează acestei boli”, subliniază specialistul pe grupul online Ask a doctor.

Cum reacționează organismul copilului la vaccinuri?

,Reacția organismului la un anumit vaccin depinde de fiecare organism în parte, de sistemul imun al copilului, cât de bolnăvicios a fost, de factorul genetic, de patologii asociate și nediagnosticate la timp, de mulți, mulți factori…

De ce nimeni nu se gândește la reacții atunci când îi administrați copilului AB sau ‘Antivirale’? Doar și acolo sunt multe reacții, unele vor apărea mai târziu, pe termen lung… De ce nu vă gindiți la ele? Ce conțin? Ce efecte au? Pentru că, copilul este bolnav și necesită tratament urgent?

Nimeni nu se gândește ce se va întâmpla cu cel mic, dacă Doamne ferește, se va îmbolnăvi de Difterie sau Poliomielită! Difteria are consecințe letale! Copilul bolnav de Difterie va deceda! Copilul bolnav de Poliomielita va rămâne invalid pe viață. Dar acest lucru se va întâmpla, curând, în 2-3 ani…

Voi spuneți că vaccinurile sunt nocive? Dar tratamentul aplicat, pentru a trata copilul bolnav de aceste boli, oare nu este nociv? De zeci de ori mai nociv! Dar atunci nu o să vă pese de acest lucru, o să vreți să vă vedeți copilul sănătos! Dar nu întodeauna va fi posibil, din pacate…”, mai spune medicul.

De ce este nu se administrează vaccinul fără semnătura părinților?

,,Referitor la semnătura pe care o pune-ți înainte de vaccinare, este o practică internațională, se numește acord informat a mamei pentru injecție (metodă mini-invazivă). Același acord îl semnați și în spital când vă internați… Pe acela îl semnați cu ochii închiși, din pacate…

Care sunt argumentele pro vaccinare ale specialistului:

1. Datorită vaccinurilor noi am scăpat de aceste boli… Una câte una ele se întorc înapoi… Mai grav o să fie când vor apărea Difteria și Poliomielita… Deja a murit un copil de Difterie în Spania… Consecințele nevaccinării sunt grave!

2. Nu zic că vaccinurile (ca și orice alt medicament) sunt inofensive sau sigure 100% (eu nu particip la fabricarea lor), dar cu singuranță pot să vă zic că efectele adverse nu se datorează doar calității vaccinurilor, dar marea majoritate a cazurilor sunt efectul compatibilității organismului cu vaccinul…

De ce unii au anumite efecte adverse (posibil și grave, pe care eu încă nu le-am întâlnit) post vaccin și alții (cu zeci de mii mai mulți la numar) – nu?

3. Nu vreau să conving pe nimeni, dar vă rog să vă gândiți la toate aspectele acestui subiect, la consecințele pe termen lung ale nevaccinării. Doar imaginați-vă ce se întâmplă dacă reapare Difteria și Poliomielita (deja au fost întâlnire cazuri în EU și Ucraina)…”, a mai adăugat medicul.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Atenție la hoții de buzunare în transportul public! Doi tineri au fost reținuți pentru furt
Articolul anterior
Șocant. Ce a rămas în urma mezelurilor arse confiscate de la o întreprindere din Ialoveni
Articolul următor