După 14 avorturi spontane, a reușit să devină mamă. Fetița a venit pe lume perfect sănătoasă, ca un miracol pentru părinţii ei

O femeie a reușit să devină mamă, după ce a suferit 14 avorturi spontane. Aceasta a adus pe lume o fetiță, informează Daily Mail.

Jo Scollen, 47 de ani, și soțul ei Jason, 49 de ani, care locuiesc în Spania, au petrecut aproape 20 de ani încercând să aibă un copil și, deși nu au avut probleme cu conceperea, sarcina nu a durat niciodată mai mult de 14 săptămâni.

Când credeau că nu vor ţine niciodată în braţe un bebeluş al lor, ei au participat la un concurs și au câștigat un tratament gratuit de fertilitate în Cipru. Se înscriseseră „din disperare” şi nu s-au gândit o clipă că vor fi fericiţii câştigători.

În anul 2000, femeia a rămas însărcinată pentru prima dată, dar la aproape șapte săptămâni de sarcină a suferit un avort spontan.

„A fost oribil – toate speranțele noastre pentru viitor erau acolo și apoi lumea noastră s-a destrămat. A trebuit să stau în spital o săptămână după aceea. Dar eu nu am renunţat, am încercat din nou şi din nou”, a mai afirmat ea.

Jo nu a putut obține niciun răspuns de la medicii britanici cu privire la motivele pentru care a continuat să avorteze spontan și, pentru că nu avea nicio problemă în a rămâne însărcinată, nu a luat în considerare metoda FIV.

Având nevoie de o pauză și de o schimbare, cuplul a vândut totul și s-a mutat în Granada, Spania, în 2009. După mutare, femeia a efectuat mai multe controale medicale.

Specialiștii au descoperit că femeia avea trei tipuri de tulburări de coagulare a sângelui și factori imuni suplimentari, cum ar fi sindromul oboselii cronice, care îi putea afecta sarcinile.

Toate aceste probleme au făcut ca Jo să sufere 12 avorturi spontane până în 2014. În urmă cu șase ani, ea a încercat un tratament extrem de costisitor, în Spania, care a costat aproximativ 2.200 de euro.

„Eram pe punctul de a renunța. Fiecare sarcină, fiecare avort era traumatizant. O mulţime de clinici mi-au spus că tratamentul nu va funcţiona pentru că nu aveam probleme în a rămâne însărcinată. Acesta era scopul tratamentului, însă problema era că pierdeam fiecare bebeluş”, a spus Jo.

În noiembrie 2018, femeia și soțul ei s-au înscris la un concurs pe Facebook.

Competiția urma să comemoreze 40 de ani de la nașterea primului copil prin tratamentul FIV, Louisa Brown, iar premiul consta într-un tratament gratuit în Cipru. Jo și Jason s-au numărat printre câștigători.

În cele din urmă, femeia a rămas însărcinată, însă nu a avut nicio speranţă. Într-un fel se aştepta ca totul să se termine mai devreme sau mai târziu.

Nu avea curaj să se bucure pentru a nu suferi mai mult la final. „Am fost tratată ca fiind un pacient de mare risc și am avut examinări şi scanări la fiecare două săptămâni. Nu a existat niciodată un moment în care să ne gândim Slavă Domnului că totul va fi în regulă. De-a lungul întregii sarcini, până la naștere, ne-am ținut respirația”, a declarat femeiea.

La data de 19 octombrie, Joe a născut, în urma unei intervenţii de cezariană. Micuţa Jessica Rose a venit pe lume perfect sănătoasă, ca un miracol pentru părinţii ei.

sursa: www.libertatea.ro

Viaţa în Wuhan a revenit aproape la normal, după un an de la apariţia Covid
Articolul anterior
Șeful Biroului Relații cu Diaspora, Valeriu Turea, a decedat la doar 69 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante