,,Educația băieților: multe mame întrec măsura…”

În Sparta antică exista o tradiție: educația unui băiat nu era ceea ce trebuia să facă o femeie. Din acest motiv la un moment dat băieții erau despărțiți de mamele lor pentru a fi educați de bărbați. O abordare asemănătoare a existat și în Europa medievală și modernă. Băieții, mai ales cei din familiile nobile, erau educați de tați, fie de învățători de parte bărbătească.

separator
În sec. XXI, lucrurile s-au schimbat radical. Din acest motiv mamele trebuie să evite un șir de greșeli foarte răspândite în ziua de azi în ceea ce privește educația unui băiat. Apropo, chiar și unii tați comit astfel de greșeli…, scrie romaniinromania.com.

Cum să educi corect un băiat? Sunteți de acord cu cele expuse mai jos?

1. Evitați sărutul pe buze

Sărutul pe buze nu are nici o legătură cu manifestarea grijii și dragostei materne. Pentru a vă manifesta sentimentele față de fiul dvs. e suficient să îl îmbrățișați și să-l sărutați pe obraz, frunte sau năsuc.

2. Părerea copilului

Orice părinte trebuie să se obișnuiască să ia în considerație părerea fiului său. În acest fel copilului i se educă o calitate esențială pentru un bărbat: responsabilitatea pentru opiniile și faptele sale. Lipsa acestei calități face ca bărbatul să nu fie capabil să-și asume rolul de cap al familiei.

3. Activitate înseamnă oportunitate

De regulă băieții sunt mai activi decât fetele, iar sarcina părinților este să nu inhibe în nici un caz această calitate. Vrea băiatul să practice două sporturi în paralel? Lasă-l să încerce, chiar dacă în scurt timp se va plictisi de unul din ele și va renunța. Activitatea și inițiativa băieților îi va ajuta mult în viața matură, căci el va ști deja ce îi place și ce îi iese bine.

4. Nu vă dezbrăcați în prezența sa

Odată ce băiatul devine din ce în ce mai de sine stătător, el deja trebuie abordat ca un bărbat matur. Evident mama nu trebuie să se înfățișeze în lenjerie intimă în fața fiului său.

5. Nu discutați eșecurile sale cu persoane străine

În nici un caz nu trebuie să puneți în discuție gafele fiului dvs. în discuția cu prietenele, mai ales dacă este și el de față. Această neglijență a mamei poate lăsa o amprentă profundă în mentalitatea copilului.

6. Nu râdeți de el

Chiar dacă fiul dvs. este gingășia întruchipată, evitați să râdeți în hohote de isprăvile sale. O bucurie discretă este suficientă, iar dacă totuși nu vă puteți abține să râdeți, explicați-i băiatului motivele.

Protecție solară pentru copii. Reguli, sfaturi, produse recomandate

Chiar dacă micuții își petrec mai mult timp în interior, protecția solară este esențială pentru a le proteja pielea, care este extrem de sensibilă. Deoarece pielea lor este mult mai predispusă la a fi afectată de razele soarelui, iar alegerea unui produs potrivit pentru copii și bebeluși este ceva mai complicată decât în cazul adulților.

În afară de a provoca arsuri dureroase, periculoasele raze ultraviolete A și B emise de soare pot afecta pielea pe termen lung.

Arsurile suferite în perioada copilăriei și expunerea repetată la radiațiile UV reprezintă factori de risc semnificativi pentru cancerul de piele la maturitate.

Mai jos, avem câteva recomandări de produse solare cu protecție ridicată, potrivite pentru pielea delicată a copiilor.

  • Avene Intense Protect 50+, este un produs creat conform celor mai înalte cerințe în ceea ce privește pielea. Acesta asigură o protecție cu spectru ultralarg, asigurată de filtru TRIASORB. Este potrivit pentru pielea extrem de sensibilă, foarte vulnerabilă la soare. De aceeea, este o alegere grozavă pentru copii care au vîrsta mai mare de 6 luni. Formula are o tolerabilitate ridicată și nu conține parfum. De aseemnea, ea prezintă și o bună rezistență la apă și la transpirație.
  • Pentru copii, Avene recomandă Spray SPF 50+, foarte ușor de aplicat. El beneficiază de o formulă specială , ce hidratează și protejează pielea micuților.

Alege cu grijă produsele de protecție solară, pentru confortul și sănătatea pielii micuțului tău!

Centrul de Medicină Materno-Fetală Medpark te invită la Ziua Ușilor Deschise

Centrul de Medicină Materno-Fetală Medpark este mai mult decât o maternitate. Echipa medicală s-a consolidat și are toată expertiza necesară pentru a gestiona cele mai complexe cazuri, oferind suport medical avansat mamei și fătului.

Pe data de 9 iulie, ora 11:00, invităm viitorii părinți să ne cunoască și să descopere Centrul de Medicină Materno-Fetală Medpark, care și-a extins considerabil capacitățile și a crescut semnificativ complexitatea îngrijirilor medicale acordate.

Participanții la eveniment vor avea ocazia să:

  • Afle mai mult despre riscurile care pot apărea în sarcină, complicațiile posibile în timpul nașterii și cum sunt gestionate
  • Facă cunoștință cu echipa și dotările Centrului de Medicină Materno-Fetală Medpark
  • Vadă cum arată sălile de naștere, terapie intensivă neonatală și saloanele în cadrul unui tur exclusiv
  • Afle totul despre pachetele de monitorizare a sarcinii și naștere la Medpark

Înregistrarea prealabilă este obligatorie, prin completarea acestui formular.

Vă așteptăm cu drag!

Mamele vor avea asigurare medicală din partea Guvernului până când copilul va atinge vârsta de doi ani

Mamele ar putea avea asigurare medicală din partea Guvernului până când copilul va atinge vârsta de doi ani.

În acest sens, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a înaintat o propunere de modificare a cadrului legal.

„Lista categoriilor de persoane asigurate medical de Guvern întrunește și gravidele care la momentul luării în evidență de medicul de familie nu au un loc de muncă și un venit. Statutul de asigurat, cu regret, se suspendă imediat la sfârșitul perioadei de lăuzie. 

Astfel, ulterior, mămicile care își cresc copilul nu mai dispun de acces gratuit la servicii medicale.

Am considerat că este o nedreptate, în special că tinerele mămici cresc viitorii cetățeni activi ai țării, și am înaintat propunerea de modificare a cadrului legal, astfel ca ele să beneficieze de asigurare din partea Guvernului până copilul atinge vârsta de doi ani.

Sănătatea și bunăstarea celor micuți depinde de sănătatea mamei și buna ei dispoziție”, a anunțat ministrul.

Temperaturi record, în Moldova! Vezi câte grade vor fi în următoarele zile
Articolul anterior
Cum să alegi rochia de seară
Articolul următor