,,Educația băieților: multe mame întrec măsura…”

În Sparta antică exista o tradiție: educația unui băiat nu era ceea ce trebuia să facă o femeie. Din acest motiv la un moment dat băieții erau despărțiți de mamele lor pentru a fi educați de bărbați. O abordare asemănătoare a existat și în Europa medievală și modernă. Băieții, mai ales cei din familiile nobile, erau educați de tați, fie de învățători de parte bărbătească.

separator
În sec. XXI, lucrurile s-au schimbat radical. Din acest motiv mamele trebuie să evite un șir de greșeli foarte răspândite în ziua de azi în ceea ce privește educația unui băiat. Apropo, chiar și unii tați comit astfel de greșeli…, scrie romaniinromania.com.

Cum să educi corect un băiat? Sunteți de acord cu cele expuse mai jos?

1. Evitați sărutul pe buze

Sărutul pe buze nu are nici o legătură cu manifestarea grijii și dragostei materne. Pentru a vă manifesta sentimentele față de fiul dvs. e suficient să îl îmbrățișați și să-l sărutați pe obraz, frunte sau năsuc.

2. Părerea copilului

Orice părinte trebuie să se obișnuiască să ia în considerație părerea fiului său. În acest fel copilului i se educă o calitate esențială pentru un bărbat: responsabilitatea pentru opiniile și faptele sale. Lipsa acestei calități face ca bărbatul să nu fie capabil să-și asume rolul de cap al familiei.

3. Activitate înseamnă oportunitate

De regulă băieții sunt mai activi decât fetele, iar sarcina părinților este să nu inhibe în nici un caz această calitate. Vrea băiatul să practice două sporturi în paralel? Lasă-l să încerce, chiar dacă în scurt timp se va plictisi de unul din ele și va renunța. Activitatea și inițiativa băieților îi va ajuta mult în viața matură, căci el va ști deja ce îi place și ce îi iese bine.

4. Nu vă dezbrăcați în prezența sa

Odată ce băiatul devine din ce în ce mai de sine stătător, el deja trebuie abordat ca un bărbat matur. Evident mama nu trebuie să se înfățișeze în lenjerie intimă în fața fiului său.

5. Nu discutați eșecurile sale cu persoane străine

În nici un caz nu trebuie să puneți în discuție gafele fiului dvs. în discuția cu prietenele, mai ales dacă este și el de față. Această neglijență a mamei poate lăsa o amprentă profundă în mentalitatea copilului.

6. Nu râdeți de el

Chiar dacă fiul dvs. este gingășia întruchipată, evitați să râdeți în hohote de isprăvile sale. O bucurie discretă este suficientă, iar dacă totuși nu vă puteți abține să râdeți, explicați-i băiatului motivele.

Temperaturi record, în Moldova! Vezi câte grade vor fi în următoarele zile
Articolul anterior
Cum să alegi rochia de seară
Articolul următor
Alte articole interesante