Elevii au intrat în vacanța de primăvară, care va dura până pe 15 martie. Poliția vine cu recomandări pentru părinți

De astăzi, 5 martie, până pe 15 martie 2021, elevii se vor afla în vacanța de primăvară. În acest context, Poliția vine cu recomandări  pentru părinți:

– Petreceți cât mai mult timp cu copiii. Implicații în activități recreative.

– Vorbiți cu ei despre preocupările  lor și acordați-le o atenție deosebită timpului pe care  îl petrec în mediul virtual.

-Fiți alături de copil  atunci când trăieşte emoţii intense, cărora nu le poate face faţă. În asemenea situaţii are cel mai mult nevoie de părinți.

-Cei mici au mai mult timp pentru joacă în perioada vacanței, în același timp au nevoie constantă de supraveghere.

-Mai mult, copiii trebuie să se joace doar în spațiile special amenajate, să evite carosabilul și să nu primească bunuri sau să meargă cu persoane necunoscute.

-Reţineţi că, atunci când nu îl însoţiţi, siguranţa copilului dumneavoastră depinde de explicaţiile pe care i le oferiţi pentru a înţelege ce se întâmplă pe stradă.

Astfel,  învățații pe copii: numele complet al părinților, numărul de telefon al acestora, precum și adresa de domiciliu, ca în cazul în care se rătăcesc, polițiștii să-i poată aduce acasă.

Nu lăsați copiii în preajma bazinelor acvatice. De regulă, tragediile din apă au loc în tăcere și nu durează mai mult de un minut.

Nu permiteți ca vacanța să se transforme într-o amintire neplăcută!

Menționăm că în această perioadă,  pe teritoriul țării Poliția va desfășura operațiunea „Grija”, care are drept scop prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile, traumatismului în rândul copiilor, infracţiunilor comise împotriva lor, dar și asigurarea securităţii copiilor.

Urăm tuturor copiilor  o vacanță de primăvară interesantă, creativă și activă, plină de emoții si experiențe pozitive.

Nu uitați, dacă aveți nevoie de ajutor, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul de urgență 112”.

Decizie CNESP: Se introduc măsuri de carantină strictă în raioanele aflate sub Cod roșu de alertă
Articolul anterior
1.217 cadre medicale din țară au fost vaccinate, astăzi, împotriva Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante