Elevul eminent care a luptat ca mama lui, alcoolică, să fie privată de drepturile părintești

În urmă cu trei ani, Nikita Ermolaev, un adolescent de 16 ani din Rusia, și-a abandonat mama. Mai mult, copilul a intentat un proces împotriva femeii, căutând să o priveze de drepturile părintești. Acest caz a marcat multă lume.

Băiatul a ajuns pe stradă. Dependentă de alcool, Anna Ermolaeva și-a părăsit locul de muncă și a luat împrumuturi bănești. Și când creditorii au venit la femeie, ea, fără să se gândească, și-a ipotecat propriul apartament.

Nikita a fost ajutat de fratele mamei sale. Cu ajutorul unchiului său, băiatul a intentat un proces, căutând să se despartă de cea care i-a dat viață.

Într-o emisiune la Andrei Malahov, adolescentul a vorbit despre viața sa.

,,Aproape niciodată nu am văzut-o pe mama mea, într-o stare normală. Era în permanență fie sub alcool, fie cu bărbați”, povestea băiatul.

Singura bucurie pentru băiat erau studiile sale. Acesta era un elev excelent, a câștigat concursuri și olimpiade.

Din păcate, realizările fiului nu o interesau deloc pe mamă. Nikita a încercat mult să schimbe lucrurile, dar în cele din urmă a renunțat. Băiatul petrecea ore în șir, până noaptea, în bibliotecă, doar ca să nu vină acasă, unde mama lui consuma băuturi tari în compania bărbaților necunoscuți. Dar când studentul a aflat că din cauza mamei sale a rămas fără casă și-a dat seama că era nevoit să facă urgent anumite lucruri.

Nikita a cerut să o priveze pe Ana de drepturile sale parentale. Unchiul s-a oferit voluntar să fie tutorele tânărului.

Procesul a continuat. În cele din urmă, elevul a reușit să scape de custodia maternă. Dar apartamentul nu a putut fi returnat.

Acum tânărul studiază la Școala Superioară de Economie. Nikita are o cameră de cămin. Mama sa locuiește pe străzi. Nikita nu menține legături cu propria mamă, doar cu rudele sale.

Un fermier din Moldova oferă gratis ceapa pe care a cultivat-o
Articolul anterior
Cetățenii moldoveni se vor putea programa online pentru vaccinarea anti-Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante