5 exerciții pentru graviduțele care vor să-şi păstreze tonusul muscular!

5 exerciții pentru graviduțele energice!
Diana Vovc,
instructor Unica Sport

Chiar dacă în timpul sarcinii duci un mod de viață mai puțin activ din cauza burții care crește pe lună ce trece, nu ezita să mergi la orele de sport pentru gravide. Exercițiile fizice îți vor face bine nu doar ție, dar și fătului. Graviduța Svetlana Efremova, monitorizată de instructorul Unica Sport, Diana Vovc, îți prezintă 5 exerciții pe care le poți face și tu la domiciliu.

separator

Coapse și brațe tonifiate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu elasticul extins la spate. Flexează un pic picioarele, înclină trunchiul în față, ține spatele drept și du elasticul întins în față. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

3


Brațe frumoase

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele flexate în față, în unghi de 90 de grade. Ține în mâini câte o ganteră. În continuare, ridică brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori.  Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

4


Coapse și fese ferme

Începe exercițiul în poziție patrupedă, cu un picior ușor flexat spre piept. În continuare, extinde piciorul flexat în posterior, paralel solului. Du piciorul extins la saltea și flexează-l.  Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 10 de ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt picior.

1


Extinderea mușchilor spatelui și ai coapse

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele pe genunchi. Ține spatele drept. În continuare, ridică mâinile , apoi apleacă-te și du brațele spre vârful degetelor de la picioare. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 10 ori.

2


Coapse reliefate

Începe exercițiul în poziție culcată lateral, ține picioarele flexate în unghi de 90 de grade, cu un braț sprijină capul, iar pe celălalt ține-l în față. În continuare, ridică un picior flexat, menținând unghiul, după care unește genunchii. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt picior.

5


Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.

separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.

separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5Barza a venit la o prezentatoare TV de la noi!
Articolul anterior
Un lanţ de magazine a decis să retragă de la vânzare şase tipuri de ciocolată!
Articolul următor