5 exerciții pentru graviduțele energice!

5 exerciții pentru graviduțele energice!
Diana Vovc,
instructor Unica Sport


Ai multă energie și nu poți sta locului nici în timpul sarcinii? Minunat! Mișcarea în această perioadă îți face bine nu doar ție, dar și fătului. Însă, înainte de a începe să faci exerciții, ar fi bine să te consulți cu medicul.

separator

Ia exemplu de la graviduța Aliona Chipar. Ghidată de instructorul Unica Sport, Diana Vovc, execută 5 exerciții care  îți vor tonifia şi ție mușchii și te vor ajuta să ai o naștere mai ușoară.


Coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate și brațele flexate sus. Din această poziție, realizează o semigenoflexiune și extinde brațele în față, paralel solului. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă exercițiul de 10 de ori.

1

Picioare sculptate

Începe exercițiul culcată lateral, cu sprijin pe antebraț și palmă, cu piciorul de la podea ușor flexat și cu celălalt extins sus. În continuare, flexează piciorul extins în posterior, în unghi de 90 de grade. Revino la poziția inițială. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă exercițiul  în tempou lent de 10 de ori cu un picior și de 10 de ori cu celălalt.


Extinderea mușchilor coapsei interne

Începe exercițiul în poziție patrupedă, cu picioarele depărtate maximal și sprijin pe antebrațe. În continuare, realizează o extindere în față. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Exectuează exercițiul lent, repetându-l de 10 ori.


Talie fină

Începe exercițiul cu sprijin pe un picior flexat și pe unul extins. Ține brațele pe lângă corp. În continuare, extinde brațul deasupra capului, extinzând talia. Revino la poziția inițială. Controlează respirația. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție.


Umeri frumoși

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele încrucișate în față și cu brațele pe genunchi. În continuare, ridică umerii, apoi revino la poziția inițială. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă exercițiul de 20 de ori.
  • Text: Sorina Țurcanu

Câștigătorii concursului Baby Star 2015!!!
Articolul anterior
3 alimente care te scapă de acnee!
Articolul următor