5 Exerciţii pentru o sarcină sănătoasă!


Aliona Trifan,
Instructor Bio-Shape

Sarcina este perioada ce îmbină în sine atât clipe frumoase cât şi momente mai puţin plăcute, cum ar fi durerile de spate şi edemele. Exerciţiile pentru însărcinate după metoda Unica te vor ajuta să te simţi bine şi să treci mai uşor peste zilele mai dificile, astfel să te poţi bucura de această frumoasă perioadă

separator
.

Aliona Trifan, instructor Unica Sport, vine să-ți recomande, ajutată fiind de Nina Potoroacă, câteva exerciții pe care să le practici în  timpul sarcinii pentru a te simţi bine. Important e să ai grijă să nu te forțezi în timpul  realizării acestor exerciții și să îți fie în preajmă neapărat instructorul.  Nu uita și de faptul că pulsul în timpul și după efort, nu trebuie să depășească în niciun caz 120 de bătăi pe minut.

Exercițiu pentru extinderea mușchilor oblici

  1. Începe exercițiul stând cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, genunchii semiflexați,  palmele sub burtică;
  2. Din această poziție, îndreaptă genunchii și înclină trunchiul într-o direcţie, brațele fiind deasupra capului. Revino la poziția inițială și continuă mișcarea înclinând trunchiul în cealaltă direcţie.

Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent, alternând direcţiile.Exercițiu pentru antrenarea coapsei interne

  1. Începe exercițiul stând cu picioarele larg depărtatea, brațele la talie;
  2. Începe executarea exercițiului prin fandări, cu trecere de pe un picior pe celălalt, revenind la poziţia iniţială. În timpul exercițiului, fixează palmele pe coapsă, pentru a scădea presiunea asupra coloanei vertebrale.

Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent, combinând direcţiile.Exercițiu pentru extinderea coapsei posterioare

  1. Începe exercițiul în poziţia patrupedă (sprijinindu-te pe palme și genunchi), având brațele și spatele drept;
  2. Efectuează genoflexiuni în urmă, palmele fiind fixate pe saltea apoi revino la poziția inițială.

Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent.Exercițiu pentru tonifierea musculaturii

  1. Începe exercițiul culcată pe spate. Flexează genunchii cu tălpile pe podea iar brațele lângă corp;
  2. Ridică un picior spre trunchi, păstrându-l flexat. În continuare alătură  celălalt picior, astfel ambele picioare sunt aduse spre trunchi. Continuă prin coborârea primului picior fixând talpa pe podea, apoi coboară celălalt picior. Revino la poziția inițială şi începe din nou mişcarea.

Repetă mişcarea de 10 ori, alternând picioarele.Exercițiu pentru o talie modelată

  1. Începe exercițiul culcată pe partea laterală, brațul de jos extinde-l anterior obținând un unghi de 90 de grade în raport cu trunchiul; Celălalt braţ fiind de sprijin, adu-l în față și fixează-i palma pe podea
  2. Ridică trunchiul și picioarele concomitent de la podea, sprijinindu-te în palma brațului plasat în faţă. Revino la pozția inițială.

Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent după care întoarce-te pe partea cealaltă si repetă mișcarea.

Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!

5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5

Unde ajung banii din cutiile pentru donaţii amplasate în magazine
Articolul anterior
Rochia lui J. Lo care a fost comentată tot weekend-ul
Articolul următor