6 exerciții pentru o naștere ușoară!

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor UNICA Sport

Dacă medicul nu ți-a interzis să faci sport în timpul sarcinii, ar fi bine să continui să te antrenezi. Exercițiile pentru însărcinate îți vor menține fesele bombate, talia fină și spatele sănătos, plus la toate, vei naște mai ușor.

Ghidată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, graviduța Mariana Baniște va efectua 6 exerciții pe care ai putea să le practici și tu la domiciliu.

Talie fină

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele extinse sus, ține în mâini un elastic. Flexează un picior lateral, formând între gambă și coapsă un unghi de 90 de grade. Concomitent, înclină trunchiul și du cotul spre genunchi. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea în cealaltă direcție. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori în ambele direcții. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Vei simţi muşchii taliei.
1


Fese antrenate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele extinse în față, ține în mâini un elastic. Ridică brațele sus și concomitent du un picior în posterior. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu celălalt picior. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

2


Coapse tonifiate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele pe talie. Ridică-te pe vârful unui picior, apoi pe vârful celuilalt, coboară primul picior la podea, apoi pe celălalt. Realizează o semigenoflexiune și revino la poziția inițială. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori.

3


Picioare frumoase

Începe exercițiul în poziție culcată pe spate, cu sprijin pe antebrațe și cu picioarele flexate. În continuare, extinde un picior sus. Revino la poziția inițială și extinde celălalt picior, apoi revino la poziția inițială. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

4


Talie reliefată

Începe exercițiul în poziție culcată pe spate, cu sprijin pe antebrațe și cu picioarele flexate. Răsucește talia, ducând picioarele lateral. În continuare, extinde un picior în față. Revino la poziția inițială și realizează mișcările în cealaltă direcție. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori în ambele direcții.

5


Coapse ferme

Începe exercițiul în poziție patrupedă. Coboară posteriorul jos, spre calcanee și revino la poziția patrupedă,  apoi extinde un picior paralel solului. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu celălalt picior. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

6

Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.

separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.

separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5Pentru iarnă alegem corect cremele nutritive naturale
Articolul anterior
Grăbește-te să vii la lecția GRATUITĂ de machiaj pentru Revelion de la Gabriela Ciubară. Locuri limitate!
Articolul următor