6 exerciții pentru o naștere ușoară!

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor UNICA Sport

Dacă medicul nu ți-a interzis să faci sport în timpul sarcinii, ar fi bine să continui să te antrenezi. Exercițiile pentru însărcinate îți vor menține fesele bombate, talia fină și spatele sănătos, plus la toate, vei naște mai ușor.

Ghidată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, graviduța Mariana Baniște va efectua 6 exerciții pe care ai putea să le practici și tu la domiciliu.

Talie fină

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele extinse sus, ține în mâini un elastic. Flexează un picior lateral, formând între gambă și coapsă un unghi de 90 de grade. Concomitent, înclină trunchiul și du cotul spre genunchi. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea în cealaltă direcție. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori în ambele direcții. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Vei simţi muşchii taliei.
1


Fese antrenate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele extinse în față, ține în mâini un elastic. Ridică brațele sus și concomitent du un picior în posterior. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu celălalt picior. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

2


Coapse tonifiate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele pe talie. Ridică-te pe vârful unui picior, apoi pe vârful celuilalt, coboară primul picior la podea, apoi pe celălalt. Realizează o semigenoflexiune și revino la poziția inițială. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori.

3


Picioare frumoase

Începe exercițiul în poziție culcată pe spate, cu sprijin pe antebrațe și cu picioarele flexate. În continuare, extinde un picior sus. Revino la poziția inițială și extinde celălalt picior, apoi revino la poziția inițială. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

4


Talie reliefată

Începe exercițiul în poziție culcată pe spate, cu sprijin pe antebrațe și cu picioarele flexate. Răsucește talia, ducând picioarele lateral. În continuare, extinde un picior în față. Revino la poziția inițială și realizează mișcările în cealaltă direcție. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori în ambele direcții.

5


Coapse ferme

Începe exercițiul în poziție patrupedă. Coboară posteriorul jos, spre calcanee și revino la poziția patrupedă,  apoi extinde un picior paralel solului. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul cu celălalt picior. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor.

Realizează exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt.

6

Pentru iarnă alegem corect cremele nutritive naturale
Articolul anterior
Grăbește-te să vii la lecția GRATUITĂ de machiaj pentru Revelion de la Gabriela Ciubară. Locuri limitate!
Articolul următor
Alte articole interesante