Exerciții pentru fese și sâni fermi în timpul sarcinii!


Aliona Trifan,
Instructor Unica Sport

Exercițiile în timpul sarcinii sunt benefice atât pentru făt, cât și pentru viitoarea mămică. Sportul te ajută să te menții în formă, să ai o naștere mai ușoară și să-ți revii mai repede după naștere. Așa că, dacă medicul îți permite, înlocuiește o oră de stat în pat cu câteva exerciții benefice pentru sănătatea ta și a viitorului bebeluș.

Ghidată de instructorul Unica Sport, Aliona Trifan, graviduța Liliana Olari va efectua 4 exerciții pe care ar fi bine să le practici și tu la domiciliu.

Talie fină

 1. Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate lateral și brațele pe talie.
 2. Din această poziție, sprijină-te într-un picior, iar pe celălalt extinde-l  posterior. Concomitent răsucește trunchiul și extinde mâna sus.
 3. În continuare, revino la poziția inițială și repetă exercițiul în cealaltă direcție.

Realizează exercițiul de 10 ori în ambele direcții. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Expiră pe nas și inspiră pe gură. Vei simţi muşchii taliei.

1


Coapse și fese tonifiate

 1. Începe exercițiul ținând un picior extins anterior,  unul posterior și mâinile pe talie.
 2. Din această poziție, extinde brațele anterior, paralel solului, efectuând o fandare anterior. Între gamba și coapsa ambelor picioare păstrează un unghi de 90 de grade. Ai grijă ca genunchiul să nu treacă de linia degetelor de la picior.
 3. În continuare, revino la poziția inițială, extinzând mâinile deasupra capului.
 4. Apoi, efectuează încă o fandare pe același picior, extinzând brațele lateral, paralel solului. Revino la poziția inițială, cu mâinile pe talie.

Acest exerciţiu este destinat pentru muşchii coapsei și fesieri. Efectuează exerciţiul lent de 5 ori cu un picior şi de 5 ori cu celălalt. Inspiră pe nas şi expiră pe gură.

2


Picioare reliefate

 1. Începe exercițiul în poziție laterală, sprijinindu-te în antebraț, ținând cealaltă mână în față cu palma la sol. Ţine picioarele flexate anterior, astfel încât între gambă și coapsă să obții un unghi de 90 de grade.
 2. Din această poziție, extinde piciorul de deasupra lateral, paralel solului.
 3. În continuare, flexează același picior în posterior, astfel încât între gambă şi coapsă să obţii un unghi de 90 de grade.
 4. Extinde din nou piciorul și revino la poziția inițială.

Inspiră pe nas la relaxare şi expiră pe gură la contracţia muşchilor. Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent. În continuare, culcă-te pe spate, schimbă poziția corpului pe cealaltă parte și reia exercițiul.

3


Bust perfect

 1. Așează-te pe saltea, flexează ambele picioare, unul anterior, celălalt posterior și ține mâinile unite în față.
 2. În continuare, presează unind palmele. Ai grijă să menții antebrațele paralel solului.

Efectuează exercițiul de 20 de ori. Aceste mişcări îţi antrenează muşchii brațelor și a pieptului.

4

Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!

5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5

Prinţul Charles-Philippe d’Orléans: „Eu nu sunt Charlie”
Articolul anterior
În sfâşit, Antonia îşi arată băieţelul!
Articolul următor