Exerciții pentru fese și sâni fermi în timpul sarcinii!


Aliona Trifan,
Instructor Unica Sport

Exercițiile în timpul sarcinii sunt benefice atât pentru făt, cât și pentru viitoarea mămică. Sportul te ajută să te menții în formă, să ai o naștere mai ușoară și să-ți revii mai repede după naștere. Așa că, dacă medicul îți permite, înlocuiește o oră de stat în pat cu câteva exerciții benefice pentru sănătatea ta și a viitorului bebeluș.

Ghidată de instructorul Unica Sport, Aliona Trifan, graviduța Liliana Olari va efectua 4 exerciții pe care ar fi bine să le practici și tu la domiciliu.

Talie fină

 1. Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate lateral și brațele pe talie.
 2. Din această poziție, sprijină-te într-un picior, iar pe celălalt extinde-l  posterior. Concomitent răsucește trunchiul și extinde mâna sus.
 3. În continuare, revino la poziția inițială și repetă exercițiul în cealaltă direcție.

Realizează exercițiul de 10 ori în ambele direcții. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Expiră pe nas și inspiră pe gură. Vei simţi muşchii taliei.

1


Coapse și fese tonifiate

 1. Începe exercițiul ținând un picior extins anterior,  unul posterior și mâinile pe talie.
 2. Din această poziție, extinde brațele anterior, paralel solului, efectuând o fandare anterior. Între gamba și coapsa ambelor picioare păstrează un unghi de 90 de grade. Ai grijă ca genunchiul să nu treacă de linia degetelor de la picior.
 3. În continuare, revino la poziția inițială, extinzând mâinile deasupra capului.
 4. Apoi, efectuează încă o fandare pe același picior, extinzând brațele lateral, paralel solului. Revino la poziția inițială, cu mâinile pe talie.

Acest exerciţiu este destinat pentru muşchii coapsei și fesieri. Efectuează exerciţiul lent de 5 ori cu un picior şi de 5 ori cu celălalt. Inspiră pe nas şi expiră pe gură.

2


Picioare reliefate

 1. Începe exercițiul în poziție laterală, sprijinindu-te în antebraț, ținând cealaltă mână în față cu palma la sol. Ţine picioarele flexate anterior, astfel încât între gambă și coapsă să obții un unghi de 90 de grade.
 2. Din această poziție, extinde piciorul de deasupra lateral, paralel solului.
 3. În continuare, flexează același picior în posterior, astfel încât între gambă şi coapsă să obţii un unghi de 90 de grade.
 4. Extinde din nou piciorul și revino la poziția inițială.

Inspiră pe nas la relaxare şi expiră pe gură la contracţia muşchilor. Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent. În continuare, culcă-te pe spate, schimbă poziția corpului pe cealaltă parte și reia exercițiul.

3


Bust perfect

 1. Așează-te pe saltea, flexează ambele picioare, unul anterior, celălalt posterior și ține mâinile unite în față.
 2. În continuare, presează unind palmele. Ai grijă să menții antebrațele paralel solului.

Efectuează exercițiul de 20 de ori. Aceste mişcări îţi antrenează muşchii brațelor și a pieptului.

4

Prinţul Charles-Philippe d’Orléans: „Eu nu sunt Charlie”
Articolul anterior
În sfâşit, Antonia îşi arată băieţelul!
Articolul următor
Alte articole interesante