Exerciții pentru o naștere ușoară!

10656690_645276558924595_1857480714_n
Nina Luchian,
Instructor Unica Sport


Pentru a avea un bebeluș sănătos, dar și în scopul ușurării sarcinii, instructorul Unica Sport, Nina Luchian, alături de graviduța acestei săptămâni, Irina Josan, vă recomandă  5 exerciții pentru o sarcină fără probleme. Important e să nu te forțezi și să faci aceste exerciții sub supravegherea unui specialist.

separator

Exercițiu pentru talie şi coapse fine

 1. Începe exercițiul în poziție ortostatică cu mâinile flexate pe talie şi cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, degetele fiind orientate lateral.
 2. Din această poziție, înclină lent trunchiul într-o direcție şi revino în poziţia iniţială, apoi în cealaltă direcție, extinzând talia.
 3. Continuă exerciţiul şi apleacă atent trunchiul în față, revenind în poziţia ortostatică.
 4. Apoi fă o semigenuflexiune cu genunchii orientați lateral.

Acest exerciţiu este unul combinat, lucrează atât muşchii taliei, cât şi muşchii coapselor. Ține spatele drept și efectuează exercițiul într-un tempou lent de 10 ori. În poziţia ortostatică inspiră pe nas şi cât efectuezi o mişcare expiră pe gură.

1


Exercițiu pentru picioare frumoase

 1. Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioare depărtate la nivelul umerilor și mâinile unite în față.
 2. Din această poziție, du brațele lateral şi concomitent du un picior extins în posterior în aceeaşi direcţie.
 3. În continuare, du piciorul extins din posterior în lateral,efectuează pe el o fandare și concomitent du brațele în aceeași direcție. Revino în poziția inițială și execută aceleaşi mişcări în cealaltă direcție.

Efectuează câte 5 repetări în fiecare direcție. Pe parcursul exerciţiului nu reţine respiraţia: inspiră pe nas şi expiră pe gură. Ai grijă să-ți menții echilibrul în timpul efectuării exercițiului.

2


Exercițiu pentru brațe ferme

 1. Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu mâinile lângă trunchi. Ține în mâini câte o ganteră de 0,5 kg.
 2. Din această poziție, ridică brațele paralel solului, apoi flexează-le lateral astfel încât între braț și antebraț să obții un unghi de 90 de grade. Apoi extinde brațele în față și revino la poziția inițială.

Acest exerciţiu este destinat tonifierii muşchilor braţelor şi ai spatelui. Repetă-l de 10 ori. Dacă ai obosit, fă o pauză, apoi continuă. Pe parcursul întregului exerciţiu respiră calm şi profund: inspiră pe nas şi expiră pe gură.

3


Exercițiu pentru coapse tonifiate!

 1. Începe exercițiul în poziție laterală, sprijinindu-te în antebraț, ținând cealaltă mână în față cu palma la sol. Ţine la podea piciorul de jos flexat astfel încât între gambă și coapsă să obții un unghi de 90 de grade, iar pe celălalt extins cu degetele orientate anterior.
 2. Din această poziție flexează piciorul extins, astfel încât degetele să fie orientate spre pod, iar între gambă şi coapsă să obţii un unghi de 90 de grade.
 3. În continuare extinde acest piciorul sus cu talpa orientată spre tavan. Simte întinderea coapsei posterioare. Apoi flexează-l și coboară-l din nou la podea.

Acest exerciţiu este destinat pentru muşchii coapsei interne şi posterioare. Inspiră pe nas la relaxare şi expiră pe gură la contracţia muşchilor. Repetă mișcarea de 10 ori în tempou lent. În continuare, culcă-te pe spate, schimbă poziția corpului pe cealaltă parte și reia exercițiul.

4


Exercițiu pentru fese reliefate!

5.1. Începe exercițiul în poziţia patrupedă, sprijină-te în palme, ține mâinile la nivelui umerilor și spatele drept.

5.2. Din această poziție, ridică prin punct piciorul flexat, astfel încât coapsa să fie paralelă solului, între gambă şi coapsă un unghiul de 90 de, iar talpa orientată spre tavan. Revino la poziția inițială de asemenea prin punct.

Nu te forţa pe parcursul exerciţiului. Dacă oboseşti, opreşte-te, apoi continuă. Inspiră pe nas când eşti în poziţia iniţială şi expiră pe gură când ridici piciorul. Fă 10 repetări cu un picior, apoi relaxează-te şi fă încă 10 ori cu celălalt picior. Acest exercițiu antrenează mușchii coapsei posterioare și mușchii fesieri.

5

Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!

5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5

Fiica i-a furat iubitul Madonnei!
Articolul anterior
Premieră: Akord a lansat-o pe Chakarita!
Articolul următor