Poți avea talia fină și picioarele sculptate și în timpul sarcinii!

12626073_915493121902936_1221088705_n
Ana Stepanovici,
instructor Unica Sport

Îți poți menține formele și în timpul sarcinii, dacă faci exerciții fizice.

separator

Mai mult, sportul îți va fortifica mușchii și vei naște mai ușor.

De aceea, dacă medicul nu ți-a interzis să faci mișcare, realizează exercițiile recomandate de instructorul Unica Sport, Ana Stepanovici, și graviduța Silvia Popescu.

Talie fină

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și cu mâinile sus, extinzând un elastic. Înclină trunchiul lateral, apoi răsucește-l, ducând brațele extinse paralel solului. Repetă mișcările și în cealaltă direcție. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Nu te grăbi când repeți mișcările. Repetă exercițiul de 10 de ori în ambele părți.1

Coapse reliefate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și cu mâinile sus, extinzând un elastic. În continuare, realizează o semigenoflexiune. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă exercițiul  în tempou lent de 10 de ori.2

Coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și cu mâinile pe talie. În continuare, realizează o fandare în față, apoi răsucește-ți trunchiul și fă o fandare în lateral, după care flexează și piciorul extins. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Efectuează exercițiul lent, repetându-l de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție.3

Spate sănătos și fese bombate

Începe exercițiul în poziție patrupedă. În continuare curbează spatele, revino la poziția inițială, apoi ridică piciorul flexat astfel încât între gambă și coapsă să formezi un unghi de 90 de grade. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului. Dacă oboseşti, opreşte-te, apoi continuă. Repetă exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt picior.4

Fese și coapse tonifiate

Începe exercițiul în poziție patrupedă. În continuare ridică piciorul flexat astfel încât între gambă și coapsă să formezi un unghi de 90 de grade, revino la poziția inițială, apoi du piciorul în lateral. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă exercițiul  lent, de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt picior.5

Picioare frumoase

Începe exercițiul culcată în poziție laterală, cu suport pe braț şi sprijină capul în palmă. Ține cealaltă mână pe burtică și picioarele flexate. În continuare, ridică un picior flexat astfel încât între gambă și coapsă să păstrezi un unghi de 90 de grade, după care extinde sus piciorul flexat. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Fă mișcări lente. Repetă exercițiul de 10 ori cu un picior și de 10 ori cu celălalt picior.6

  • Text: Sorina Țurcanu

Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.

separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.

separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5Și Filip Kirkorov se îmbracă de la reduceri!
Articolul anterior
Cele mai scumpe filme din istorie!
Articolul următor