Experiment social: Câți oameni din transportul public sunt dispuși să cedeze locul unei femei însărcinate?

Un cunoscut blogger și mamă a doi copii din Marea Britanie a decis să efectueze un experiment social și să determine câți dintre pasagerii din metrou vor ceda locul unei femei însărcinate.

separator

Anna Whitehouse din Londra are un blog despre familie și copii. Ea este, de asemenea, ambasadorul campaniei #ExpectingChange, care îndeamnă cetățenii să renunțe la locurile în transportul public și să ajute femeile însărcinate. Femeia a folosit o pernă specială pentru a imita sarcina și a coborât în ​​metroul din Londra. Experimentul nu a început foarte bine: în primele două mijloace de transport, pasagerii au ignorat femeia însărcinată. Din păcate, rezultatul experimentului nu pare deosebit de impresionant: doar 4 din 10 pasageri sunt deciși să cedeze locul în transportul public.

,,Din propria mea experiență, am constatat că oamenii sunt prea pasionați de telefoanele mobile pentru a observa ceva în jur sau renunță doar când cineva o cere. Vă sugerăm, de asemenea, să vedeți cum a fost efectuat acest experiment”, a spus Anna.

De asemenea, Anna le-a dat un mic sfat femeilor însărcinate cum să călătorească în transportul public. Bloggerul a recomandat să stabilească un contact vizual cu ochii pasagerilor și chiar să le ceară direct să cedeze locul.

Vera Brejneva, alături de fiica sa! Fotografia care a făcut furori pe Instagram
Articolul anterior
Galina Tomaș te invită la un nou seminar GRATUIT din cadrul Turneului Internațional, care va avea loc la pensiunea turistică Eco Vila Orhei!
Articolul următor
Alte articole interesante