Experții britanici au numit principalele simptome ale noii tulpini de coronavirus la copii

Noua tulpină de coronavirus s-a dovedit a fi mai infecțioasă decât cea anterioară, aceasta afectând într-un număr mai mare inclusiv copiii. Medicii au monitorizat evoluția bolii la copii și au împărtășit observațiile lor pentru publicația The Daily Express. Care sunt simptomele predominante cauzate de noul Coronavirus?

Oboseala

Oboseala excesivă este unul dintre principalele simptome. Potrivit studiului epidemiologic Covid Symptom Study, o aplicație de cercetare epidemiologică, 55% dintre copii au suferit de oboseală și mulți dintre ei au devenit retrași. La copiii preșcolari, oboseala poate fi exprimată prin crize de criză și plâns. După cum a explicat profesorul de științe medicale Richard Watkins, o mare parte din energia corpului se îndreaptă spre combaterea infecției – citokinele transmit sistemului imunitar că este nevoie de a lupta împotriva virusului.

Durerea de cap

53% dintre copii au suferit de acest simptom. Uneori, poate fi dificil pentru părinți să înțeleagă că bebelușii au dureri de cap. Potrivit unor experți, de obicei durerile de cap la copii sunt însoțite de dureri abdominale.

Febră

Febra a crescut la 49% dintre copiii încluși în studiul de analiză. De obicei, atingea 37 de grade sau mai mult.

Durere de gât

38% dintre copii aveau dureri de gât. Poate fi vorba despre arsuri ușoare sau iritații intense și dureri la înghițire. La fel ca febra, durerea în gât este un simptom comun nu numai în cazul coronavirusului, ci și al SARS și al gripei.

Pierderea poftei de mâncare

Apetitul a dispărut la 35% dintre copiii cu coronavirus. Copiii cu vârsta sub un an sunt cel mai susceptibili de a pierde pofta de mâncare. Medicii sfătuiesc părinții să nu forțeze copilul să termine să mănânce totul din farfurie dacă nu vrea, ci să le propună copiilor mai multe lichide. Un sfat binevenit este de asemenea să oferiți mâncare copilului, mai des, dar în porții mici.

În decembrie, experții britanici au declarat că noua tulpină de coronavirus este cu 50 sau chiar 70 la sută mai infecțioasă decât versiunea anterioară. O altă diferență este că cei mici se infectează cu această tulpină la fel de des ca adulții.

Studiul COVID Symptom Study a fost realizat de King’s College din Londra, Zoe Global Limited și spitalele Guy și St Thomas.

Președintele Armeniei, grav bolnav de Covid-19. Verdictul medicilor londonezi despre starea sa de sănătate
Articolul anterior
Reprezentanții HoReCa cer prelungirea programului de activitate după ora 22:00: ,,Vrem să lucrăm normal”
Articolul următor
Alte articole interesante