Explozie de graviduțe în Marea Britanie, la sfârșit de pandemie

Marea Britanie înregistrează un boom de femei însărcinate, însă informațiile sugerează că, la sfârșitul pandemiei, va exista un nou „baby boom” în multe alte țări.

La începutul anului trecut, primul an de epidemie, numărul nașterilor a scăzut dramatic în toată Europa.

Dar acum, statisticile britanice indică altceva: numărul femeilor care au rezervat o vizită prenatală este cel mai mare din ultimii cinci ani și toate informațiile sugerează că, la sfârșitul pandemiei, va exista un nou baby boom în multe țări.

Serviciul Național din Marea Britanie adună date despre femeile care își rezervă prima vizită prenatală  din 2015.

Prima discuție cu o moașă are loc în general între 8 și 12 săptămâni de sarcină. În mai 2020, s-au înregistrat 50.965 de rezervări, în scădere cu 10,4% față de anul precedent.

Dar încă din septembrie cifrele au crescut semnificativ, cu 58.135 de rezervări, cel mai mare număr pentru luna respectivă din 2015 și în creștere cu 6,8% față de anul 2019.

Tendința a continuat în ultimele trei luni ale anului 2020, cu o creștere de 11,1% față de anul precedent.

În multe țări, numărul nașterilor a scăzut drastic în 2020 din cauza pandemiei: în Spania cu 20,4%, iar nașterile au atins cel mai scăzut nivel din 1941. În Italia a avut loc o scădere de 21,6%, în Franța cu 13,3%, iar în Statele Unite, California a înregistrat o scădere de 10,2% în decembrie 2020 comparativ cu 2019.

sursa: www.mediafax.ro

Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate. Inițiativa propusă de Igor Dodon
Articolul anterior
Primele date ale unui studiu arată că vaccinurile Pfizer și Moderna sunt sigure pentru gravide și bebeluși
Articolul următor
Alte articole interesante