Familie în pericol, după ce un hoverboard cumpărat de Crăciun a explodat

Spaimă cumplită pentru o familie din Bârlad, după ce jucăria cumpărată de Crăciun pentru fiul lor a explodat din senin în casă. Oamenii spun că hoverboardul a fost folosit o singură zi şi a început să scoată fum fără să fie în priză.

separator
Tatăl copilului a apucat să arunce jucăria, însă fumul gros s-a întins şi la apartamentele din jur. Bărbatul care a cumpărat jucăria de Crăciun pentru fiul său de 10 ani a apucat să-l scoată pe balcon la timp.Mihaela Balmuş, femeia care a cumpărat hoverboardul: ,,Deci luase foc, explodase, îmi luase foc perdeaua, luase foc covorul. Un fum de nu puteai să respiri. Mă usturau ochii foarte tare”.

Oamenii au aruncat cu apă peste aparat, însă flăcările au pornit din nou. În cele din urmă au sunat la 112. Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui: ,,Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă”.Până să vină pompierii, fumul umpluse deja mai multe apartamente din bloc. Focul a fost lichidat, însă oamenii au rămas cu spaima. Mihaela Balmuş, femeia care a cumpărat hoverboardul: ,,Când a explodat şi au început să împrăştie bucăţi din el, vă imaginaţi ce se întâmpla dacă copilul meu era pe el în clipa aceea”.

Părinţii care au cumpărat hoverboardul spun că jucăria nu era în priză când a început să scoată fum. Oamenii au de gând să depună plângere împotriva producătorului. ,,Firma producătoare a spus că până luni nu poate să-mi dea niciun răspuns. OPC-ul nu a lucrat zilele astea, că ştiţi că sunt zile acestea libere, cumulate”Este deja al treilea hoverboard care explodează în România în ultimii doi ani. Au mai păţit acelaşi lucru o familie din Bucureşti şi una din Craiova. De altfel, chiar angajaţii care vând astfel de jucării recunosc că astfel de accidente sunt posibile. De regulă, astfel de accidente au loc când jucăriile conţin acumulatori de tip litiu-ion cu electrolit lichid. În cazul unui scurt-circuit, lichidul, care este inflamabil, se poate încălzi atât de repede încât bateria explodează.

sursa: www.observator.tv

George Burcea, soțul Andreei Bălan, la un pas să fie ucis de propriul tată
Articolul anterior
Un microbuz cu moldoveni s-a răsturnat în România
Articolul următor
Alte articole interesante