Febra și durerea la copii. Ce este important să cunoaștem

Copiii suferă de febră mai des decât adulții. Febra însăși nu este periculoasă, ci mai degrabă un semn de avertizare și, eventual, o reacție de apărare a organismului împotriva factorilor nocivi. Cu toate acestea, febra la copii ar trebui întotdeauna luată în serios, deoarece poate fi un semn al unei boli și este adesea însoțită de durere sau alte simptome care pot provoca disconfort unui copil.

Cauze frecvente de febră și durere

Există mai multe cauze posibile de febră și durere. Cele mai frecvente sunt infecțiile virale care cauzează răcelile și gripa, durerile de urechi și durerile în gât, dar și erupția dentară poate fi asociată cu febră. Dar febra poate însoți și alte boli, cunoscute sub numele de „bolile copilăriei”.

De ce copiii au deseori febră?

Copiii încă nu au contactat cu foarte multe organisme care cauzează boli, cum ar fi bacteriile, virusurile sau fungii, și, prin urmare, sistemul lor imunitar este provocat mai frecvent.

Este febra periculoasă?

Febra în general nu prezintă pericol. Este un semn de avertizare și, eventual, o reacție de apărare a organismului împotriva factorilor nocivi. Cu toate acestea, febra la copii ar trebui întotdeauna luată în serios, deoarece este adesea însoțită de dureri sau alte simptome, care pot provoca disconfort unui copil. Acest lucru ar putea duce la refuzul alimentelor sau băuturilor, de exemplu, și, prin urmare, la slăbirea ulterioară a copilului sau chiar la deshidratare. Aportul de lichide este foarte important atunci când un copil are febră. Trebuie să ne asigurăm că bebelușul bea în mod regulat pe tot parcursul zilei ca o precauție împotriva deshidratării.

Medicul trebuie consultat întotdeauna în următoarele cazuri:

• Copilul cu febră este mai mic de 3 luni.

• Copilul are febră înaltă (39°C sau mai mare de 39°C).

• Febra nu regresează sau durează mai mult de 3 zile.

• Copilul are convulsii febrile, nu răspunde, iar brațele și picioarele sunt convulsionate.

• Există o pierdere crescută de lichide (deshidratare), iar copilul nu dorește să bea nimic.

Reducerea febrei

Febra este o reacție naturală a corpului și nu trebuie să interveniți de fiecare dată când crește temperatura copilului. Cu toate acestea, măsurile de reducere a febrei pot fi utile pentru a vă ajuta copilul să se simtă din nou mai bine, mai ales dacă acesta este slăbit și febra este însoțită de durere.

Medicamente împotriva febrei

Pentru copii sunt disponibile medicamente speciale cu diferite substanțe active. Substanța activă din MIG® pentru copii, ibuprofen, s-a dovedit a fi deosebit de eficientă împotriva febrei și a durerii ușoare până la moderată, cu un efect rapid și de lungă durată, și cu proprietăți antiinflamatorii suplimentare. Acesta începe să acționeze în aproximativ 15 minute, poate acționa timp de până la 8 ore și este în general bine tolerat. Acesta oferă o dozare simplă şi precisă, deoarece este însoţit de o seringă dozatoare practică. MIG® pentru copii are un gust bun, ceea ce face mai uşoară administrarea sa copiilor şi nu conţine adaos de glucoza, coloranţi sau alcool.

Măsuri de susținere

Pentru a susține evaporarea căldurii prin piele și pentru a ajuta la echilibrarea pierderilor de lichide, o serie de măsuri s-au dovedit a fi utile pentru febră:

• Îmbrăcăminte ușoară și aerisită

• Temperatură scăzută în dormitor

• Aerisire regulată, dar evitarea curenților de aer

Mai multe informații pe www.mig.md

MIG® pentru copii reduce eficient febra și durerea pentru comfortul copilului.

Acesta este un medicament. Se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare MIG® forte pentru copii: 26011 din 27.12.2019; MIG® pentru copii: 25045 din 29.10.2018. Codul materialului: MD_MIG-34-2020_v01_web din 10.12.2020

Berlin-Chemie AG Berlin Sucursala Chisinau, Republica Moldova, Chișinău, MD-2012, str. Alexandru cel Bun 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84;

www.berlin-chemie.md

Noi restricții sunt așteptate în Italia. Călătoriile în scop turistic sunt interzise
Articolul anterior
Vaccinul Sputnik-V produs de Rusia nu este precalificat de OMS și nu este autorizat în Uniunea Europeană
Articolul următor
Alte articole interesante