Fetiță de 1 an cu tălpile mâncate de scabie. Se colectează ajutoare pentru această familie

Strigăt de disperare pentru o fetiță de 1 anișor care suferă din cauza rănilor provocate de scabie și malnutriție. Mai grav, mama sa, minoră, este însărcinată și suferă de malnutriție și ea. Cele două locuiesc într-o casă avariată, în care podul stă să cadă.

Despre acest caz a relatat, pe pagina sa de facebook, Cristina Mastac Comerzan. După ce a cunoscut situația acestei familii, Cristina a reușit să o interneze pe fetiță în spital. Ea a apelat la mămicile din mediul virtual să ofere ajutor acestei familii, cazul fiind unul extrem de dificil.

,,Ajutor pentru o minoră însărcinată… Dragi prieteni, am preluat câteva cazuri cu bebeluși infectați cu scabie, exeme și streptodermie. Le iau pe rând, că e jale mare la fiecare. Pe una din fetițe am internat-o. Micuța (1 an) a fost diagnosticată la moment cu dishidroza palmo-plantară (a avut și scabie infectată), malnutriție, lipsa de vitamine… Mama e însărcinată în ultima lună. Așteaptă un băiețel. Slabaaaaaa. Are maxim vreo 47-48kg. Aici îmi pare că are malnutriție și ea. E mult de lucru și acolo. Pentru copil nu are nimic. Eu îi pregatesc din donațiile voastre hăinuțe pentru ambii copii.

Dar cea mai mare problema este că nu au unde locui! Acum stau într-o căsuță avariată tocmai în Stefan Vodă. Acolo le cade podul în cap. Poate are cineva vreo căsuță mai aproape, prin Anenii Noi, Caușeni, și le-ar putea-o oferi să locuiască măcar până naște bebelușul și o ajutăm cu un pic de reparație în Ștefan Vodă. Fetița e tare mică. Se scarpină non stop, nu doarme. Are nevoie de lapte pentru malnutriți, Omega 3, Calciu, creme pentru exeme (Anexem) și emoliente, scutece nr. 1 si 4, șervețele umede, mâncare desigur, produse de igienă. Tare vă rog, în săptămâna mare, să le dăm o șansă. Împreuna schimbăm destine”.

Dacă cineva poate să ofere ajutor, îi puteți scrie în privat Cristinei Mastac Comerzan. De asemenea, puteți urmări și susține online cazurile aflate în vizorul Ask a Mom aici: https://www.facebook.com/donate sau pe paypal: cristina.mastac@yahoo.com cu mentiunea “Cazuri sociale”.

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

O femeie a suferit dureri atroce ani în șir, după nașterea celui de-al patrulea copil. Descoperirea șocantă pe care a făcut-o după ce a mers la medic

O femeie din Columbia, care a suferit dureri atroce timp de 11 ani, a fost șocată să descopere că motivul pentru care se simțea atât de rău avea să fie un ac și o ață, uitate în corpul ei, după ce a născut al patrulea copil.

ginecolog

María Aderlinda Forero a fost operată după ce a dat naștere celui de-al patrulea copil. Femeia în vârstă de 39 de ani, din Columbia, și-a legat trompele uterine pentru a nu mai putea rămâne însărcinată, dar, accidental, medicii au uitat în corpul ei un ac și o ață, încă din 2012, scrie protv.ro, conform Mirror.

La doar câteva zile după procedura de ligaturare a trompelor, María a început să acuze dureri puternice, care s-au agravat treptat.

I s-a prescris paracetamol pentru a o ajuta să facă față durerilor, însă fără succes. Durerea a continuat să crească și, în cele din urmă, medicii i-au prescris analgezice mai puternice, precum meloxicam.

María, care locuiește în satul rural San Isidro, în apropiere de Medellín, a declarat că durerea era atât de puternică încât, deseori, nu reușea să doarmă sau să se deplaseze.

Situația i-a bulversat viața și a dus la o serie de schimbări de locuri de muncă. A sfârșit prin a trăi cu această afecțiune dureroasă timp de peste un deceniu, înainte de a fi descoperită cauza.

María a explicat că, din motive economice și din cauza distanței mari, trebuia să se deplaseze în oraș cu motocicleta soțului ei pentru a merge la medic. Cuplul era adesea în imposibilitatea de a se deplasa în lunile de iarnă din cauza stării drumurilor din comună.

Afecțiunea ei a fost în cele din urmă diagnosticată atunci când o ecografie și un RMN au arătat cauza durerii, lăsând-o pe María și pe medici înmărmuriți.

Se pare că a trecut prin 4.000 de zile de chin din cauza unui ac și a unei ațe, rămase în corpul ei.

Ligaturarea trompelor, cunoscută și sub numele de legarea trompelor, este un tip de contracepție permanentă.

În timpul procedurii, trompele uterine sunt tăiate, legate sau blocate definitiv.

Pentru a efectua operația, se introduce un ac sau se face o tăietură prin buric, astfel încât abdomenul să poată fi umflat cu gaz.

În cele mai multe cazuri, medicul folosește instrumente pentru a sigila trompele prin distrugerea unor părți din pereți sau prin blocarea lor cu inele sau cleme de plastic.

Durere fără margini! Un bebeluș de 10 luni din Hâncești s-a înecat mortal cu o bucată de salam

Un copil de 10 luni a murit sufocat cu o bucată de salam. Tragedia s-a petrecut eri, 21 aprilie, în jurul orei 21:17 în orașul Hîncești. La

Surse de calciu in alimentatia bebelusului si a copilului mic

Potrivit datelor preliminare, o mamă cu copiii ei – un bebeluș de 10 luni, o fetiță de 8 ani și un băiețel de 5 ani, au venit să-și viziteze bunica. Aceștia erau însoțiți de partenerul femeii, în vârstă de 25 de ani, relatează rupor.md. Copiii au fost lăsați nesupravegheați.

Copiii mai mari i-au dat celui mic o bucată de salam. Mama a încercat să acorde copilului primul ajutor. Copilul a murit înainte de sosirea medicilor. Oamenii legii au demarat o anchetă cu privire la incident pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Focul Haric a ajuns în Republica Moldova
Articolul anterior
Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”
Articolul următor