Fetiță de 1 an cu tălpile mâncate de scabie. Se colectează ajutoare pentru această familie

Strigăt de disperare pentru o fetiță de 1 anișor care suferă din cauza rănilor provocate de scabie și malnutriție. Mai grav, mama sa, minoră, este însărcinată și suferă de malnutriție și ea. Cele două locuiesc într-o casă avariată, în care podul stă să cadă.

Despre acest caz a relatat, pe pagina sa de facebook, Cristina Mastac Comerzan. După ce a cunoscut situația acestei familii, Cristina a reușit să o interneze pe fetiță în spital. Ea a apelat la mămicile din mediul virtual să ofere ajutor acestei familii, cazul fiind unul extrem de dificil.

,,Ajutor pentru o minoră însărcinată… Dragi prieteni, am preluat câteva cazuri cu bebeluși infectați cu scabie, exeme și streptodermie. Le iau pe rând, că e jale mare la fiecare. Pe una din fetițe am internat-o. Micuța (1 an) a fost diagnosticată la moment cu dishidroza palmo-plantară (a avut și scabie infectată), malnutriție, lipsa de vitamine… Mama e însărcinată în ultima lună. Așteaptă un băiețel. Slabaaaaaa. Are maxim vreo 47-48kg. Aici îmi pare că are malnutriție și ea. E mult de lucru și acolo. Pentru copil nu are nimic. Eu îi pregatesc din donațiile voastre hăinuțe pentru ambii copii.

Dar cea mai mare problema este că nu au unde locui! Acum stau într-o căsuță avariată tocmai în Stefan Vodă. Acolo le cade podul în cap. Poate are cineva vreo căsuță mai aproape, prin Anenii Noi, Caușeni, și le-ar putea-o oferi să locuiască măcar până naște bebelușul și o ajutăm cu un pic de reparație în Ștefan Vodă. Fetița e tare mică. Se scarpină non stop, nu doarme. Are nevoie de lapte pentru malnutriți, Omega 3, Calciu, creme pentru exeme (Anexem) și emoliente, scutece nr. 1 si 4, șervețele umede, mâncare desigur, produse de igienă. Tare vă rog, în săptămâna mare, să le dăm o șansă. Împreuna schimbăm destine”.

Dacă cineva poate să ofere ajutor, îi puteți scrie în privat Cristinei Mastac Comerzan. De asemenea, puteți urmări și susține online cazurile aflate în vizorul Ask a Mom aici: https://www.facebook.com/donate sau pe paypal: cristina.mastac@yahoo.com cu mentiunea “Cazuri sociale”.

Focul Haric a ajuns în Republica Moldova
Articolul anterior
Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”
Articolul următor
Alte articole interesante