Focar de Covid-19 la un centru de plasament pentru copii din Chișinău

Focar de Covid-19 la Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă din Chișinău. Astfel, cel puțin 15 copii din centrul care găzduiește micuți cu dizabilități și afecțiuni grave neurologice ar fi infectați cu noul coronavirus.

separator

Mai mult, un copil ar fi avut nevoie de spitalizare, dar Ministerul Sănătății ar fi refuzat procedura.

Totodată, angajații instituției, inclusiv medicii, muncesc doar cu masca de protecție, iar oficialii ar fi declarat că nu au de unde oferi echipamente speciale sau aparate de monitorizare a stării infectaților, au declarat surse pentru stiri.md.

În aceste condiții, potrivit surselor, mulți angajați s-au arătat indignați și și-au luat concediu, iar unii au rămas să locuiască la Centru ca să nu-și infecteze și familiile.

Contactată de stiri.md pentru o reacției, șefa interimară a Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă a declarat că nu există niciun focar în instituție. „Eu nu divulg detalii despre ce se întâmplă la Centrul de Plasament. Dacă aveți nevoie să aflați informații, contactați-i pe cei de la Ministerul Sănătății”, a spus șefa.

Pe de altă parte, consiliera ministrei Sănătății a confirmat informația.

„La moment, în cadrul Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă sunt plasați 71 de copii și 4 cupluri mamă-copil (5 copii).

La data de 23.07.2020 a fost confirmat primul caz de COVID-19 la un angajat al instituției.

La data de 28 iulie 2020, au fost testați 15 copii dintre care 7 copii au fost testați pozitivi.

Copiii beneficiază de tratament în cadrul instituției. Instituția este asigurată cu dezinfectați, echipamente necesare și consumabile”, a precizat Cristina Stratulat.

Potrivit ultimelor informații oficiale, în R. Moldova au fost infectați cu Covid-19 peste 1.300 de copii.

Ordin aprobat de autorități: grădinițele vor fi deschise în 3 etape
Articolul anterior
Circa 20 de tone de roșii aduse din Serbia, au fost returnate la punctul de frontieră Leușeni
Articolul următor
Alte articole interesante