Germania nu recomandă vaccinul anti-Covid copiilor între 12 şi 17 ani. Doar dacă există factori de risc și boli severe concomitente

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania, cunoscut sub numele de STIKO, a recomandat joi ca numai copiii și adolescenții cu afecțiuni preexistente să primească vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer și partenerul BioNTech, transmite Reuters și Euronews.

STIKO a transmis că recomandă vaccinarea numai pentru acei tineri cu o boală care le crește riscul de a dezvolta o formă gravă de coronavirus.

Comitetul a precizat că în prezent nu recomandă utilizarea vaccinului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani fără condiții preexistente, deși medicilor notificați li s-a permis să facă vaccinul dacă individul acceptă riscul.

Germania a declarat că intenționează să vaccineze copiii încă din 12 iunie, după ce autoritatea de reglementare europeană din domeniul sănătății a autorizat vaccinul pentru adolescenți luna trecută.

Membru al comitetului STIKO, Ruediger von Kriess, profesor de pediatrie, a declarat anterior că ar putea fi de preferat ca vaccinul să fie utilizat la copii numai dacă aceștia au factori de risc, având în vedere lipsa datelor privind efectele pe termen lung.

În Chișinău, sute de urmăritori virtuali au venit să își ia rămas bun de la bloggera Veronica Todorova
Articolul anterior
Natalia Morari a decis să recolteze celule stem la nașterea bebelușului său. Cum a decurs procedura?
Articolul următor
Alte articole interesante