Grădinițele din Chișinău vor avea un meniu unic

În scopul centralizării achiziţiilor publice a produselor alimentare pentru copiii din grădiniţele din Chişinău, a fost semnat Acordul de consorţiu între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţiile de profil din sectoare.

Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului, obiectivul acestui acord este creşterea eficienţei achiziţiilor publice şi utilizarea optimă a mijloacelor financiare, precum şi asigurarea unui „Meniu Unic” în grădinițele din Capitală. 

Astfel, în toate grădiniţele se vor livra produse de aceeaşi calitate, origine şi la acelaşi preţ, asigurând o echitate.

„Săptămâna trecută grupul tehnic intersectorial s-a întrunit pentru a discuta pe marginea caietului de sarcini pentru procurarea produselor alimentare în grădiniţe, iar către sfârşitul săptămânii, va fi lansată procedura de achiziţii privind procurarea produselor”, a spus Ceban. 

Totodată, primarul a menționat că și-a dorit mult și externalizarea alimentației în școli, dar potrivit lui, acest lucru este imposibil de a fi realizat din cauza mai multor prevederi legale. 

sursa: www.stiri.md

Efectele devastatoare ale Covid în Marea Britanie: zeci de mii de copii neoperați, tratamente nefăcute, 25 de mii de persoane au murit acasă
Articolul anterior
Detalii noi despre crima îngrozitoare de la Telecentru
Articolul următor
Alte articole interesante