Grădinițele din Soroca rămân închise. Localitatea este una dintre cele mai afectate

Grădinițele din orașul Soroca rămân închise până pe 14 septembrie. Decizia a fost luată de autoritățile locale ca urmare a situației epidemiologice alarmante privind Covid-19.

separator

Potrivit datelor oferite de Comisia Situații Excepționale Soroca, în municipiu sunt înregistrate 541 de cazuri, dintre care 51 sunt active .

„Conducerea mun. Soroca, înțelege situația în care sunt puși părinții, dar, în cazul în care Soroca se numără printre cele mai afectate localități de COVID-19, riscul redeschiderii grădinițelor, la ziua de astăzi, este prea mare. Primarul cheamă sorocenii să fie îngăduitori și să nu-și expună riscului copiii.

Menționăm că grădinițele și școlile din țară și-au reluat activitatea din 1 septembrie, fiecare instituție optând pentru un model de activitate propus de Ministerul Educației și în baza unor reguli stricte de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Universitățile din țară își vor relua activitatea treptat.Redeschiderea grădinițelor la Soroca întârzie din motivul creșterii, în ultimile zile, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus”, se arată în anunțul primăriței orașului Soroca, Lilia Pilipețchi.

În raionul Soroca, până în prezent, au fost înregistrate 1.036 cazuri de Covid-19.

Cristy Rouge și-a arătat în premieră fetița. Cu cine seamănă Emma?
Articolul anterior
Rudele tinerei mame răpuse de Coronavirus au primit de la morgă hainele altor pacienți decedați din cauza infecției
Articolul următor
Alte articole interesante