Greșeli pe care fiecare părinte le-a făcut măcar o dată. Specialiștii ne spun că ar fi bine să le evităm

Părinții fac tot posibilul să le ofere copiilor tot ce este mai bun pe lumea aceasta, dar uneori mai fac greșeli când își cresc copiii. Iată câteva lucruri pe care specialiștii ne sugerează să nu le facem în raport cu cei mici.

separator

Verificarea temperaturii copilului cu mâna

De obicei, corpul unui copil tinde să fie mai cald. Pentru a detecta o modificare a temperaturii copilului este imposibil de a face acest lucru folosindu-te de mână, de aceea este întotdeauna recomandat să folosești un termometru.

Pentru bebelușii mai mici de 3 luni, un termometru rectal va oferi temperatura exactă.

Îi iei suzeta prea repede

Din teama că bebelușii lor vor cădea pradă infecțiilor urechii și problemelor dentare, mulți părinți le iau suzeta prea devreme. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, momentul potrivit pentru a separa bebelușii de micuța lor jucărie este de aproximativ 6 luni, nu mai devreme de atât.

Utilizarea tehnologiei pentru a ține copilul ocupat

Majoritatea părinților folosesc telefoane mobile, tablete și televizoare pentru a-și distra copiii, dar acest lucru este, de fapt, rău pentru sănătatea lor. Conform unui studiu, radiațiile de la aceste dispozitive afectează în mod direct creierul copiilor și crește riscul ca aceștia să dezvolte diverse tulburări.

Alimentarea excesivă cu lingurița

Potrivit medicilor, hrănirea copiilor cu lingurița este de fapt o modalitate greșită pentru sănătatea și dezvoltarea lor. În schimb, e recomandat ca părinții să-și lase copiii să mănânce singuri. Micuții care sunt hrăniți cu lingurița sunt mai predispuși să devină gurmanzi și să aibă o greutate excesivă pe măsură ce cresc. Pe de altă parte, copiii care mănâncă singuri în ritmul lor, vor deveni probabil mai sănătoși. Ai știut?

Lovirea și amenințarea copiilor

Să te enervezi pe copil sau să ridici vocea nu este niciodată o soluție. De fapt, acest lucru nu face decât să creeze probleme. Potrivit psihologilor, cu cât țipi mai mult la copilul tău, cu atât mai puțin el te va asculta. Frica nu este o modalitate de a disciplina prichindeii. În loc să fii autoritară și să îi impui să facă anumite lucruri, încearcă să-i vorbești ca și cum ar fi un prieten.   

sursa: www.suntmamica.ro

Fetița din Băcioi, dată dispărută, a fost găsită. Unde se afla?
Articolul anterior
Două clase din Nisporeni au intrat în carantină
Articolul următor
Alte articole interesante