Igiena sânilor și alăptarea bebelușului

Este un moment magic atunci când bebeluşul este ataşat la sânul mamei pentru a fi hrănit. Astfel se creează o legatură profundă, plină de dragoste, între proaspăta mamică şi bebeluşul ei. Prima experienţă din viaţa bebeluşului care îi permite micuțului să memoreze mirosul unic al mamei sale, să simtă căldura corpului acesteia şi atingerea catifelată a mâinilor, să audă şi să iubească vocea ei.

separator

baby sleeps on his handNu există poziţii prestabilite de a hrăni copilul la sân, fiecare mămică va găsi poziţia cea mai bună pentru ea şi puiul ei. Este esenţial ca bebeluşul să aibă gura larg deschisă şi să cuprindă atât mamelonul, cât şi areola, astfel sânii sunt corect goliţi şi nu apar inflamații şi dureri. Este important ca bebeluşul să fie apropiat de sân şi nu mămica sa se aplece către el: o pernă pentru alăptat va oferi poziţia corectă.

Pentru a preveni apariţia iritaţiilor şi a ragadelor la nivelul sânilor, mămicile trebuie să îşi îngrijească pieptul utilizând produse care să permită alăptarea continuă a bebeluşului. În perioada alăptării Chicco recomandă mămicilor să folosească Absorbante antibacteriene pentru sân care să le protejeze, iar igiena acestora poate fi făcută cu Șerviţele umede pentru igiena sânului cu efect dezinfectant special create care să nu conţină coloranţi şi alcool.

În cazul în care mameloanele sunt introverte sau apar anumite probleme medicale la nivelul sânilor care va împiedică să hrăniţi direct la sân bebeluşul nu trebuie să pierdeţi beneficiile alăptării şi puteţi utiliza Apărătoarele de sân care protejează sfârcul şi, în acelaşi timp, permit bebeluşului să se hrănească direct de la ,,sursă’’.
Laptele matern este una dintre minunile lumii: este hrana cea mai completă care poate exista.

Nutrienţii conţinuţi de acesta sunt perfect echilibraţi, iar pe măsura ce copii cresc, compoziţia acestuia se modifică astfel încât să poată răspunde necesităţilor organismului copilului în creştere. Alăptarea întăreşte sistemul imunitar al copilului pentru că laptele matern conţine substanţe imunologice şi este aseptic. De aceea, este indicat ca bebeluşul să se bucure cât mai mult de miracolul laptelui matern. Dacă din anumite motive mama nu poate alăpta direct la sân poate să extragă laptele cu ajutorul unei Pompe pentru sân şi apoi să hranească bebeluşul prin intermediul Biberonului.

Chicco Servețele umede pentru igiena sinului
Servețele umede pt igiena sânului: îmbogățite cu proteine de lapte și grâu, ajută la menținerea echilibrului hidrolipidic natural al pielii. Nu conțin parfum, alcool și coloranți. Fără miros și fără gust. Servețelele pot fi folosite atât înainte, cât și după alăptare.servetele pt san
Chicco Pompă p/u sân cu pară+biberon 0% BPA
CARACTERISTICI:
– Ergonomică – asigură un confort sporit în utilizare. Se asamblează/dezasamblează foarte ușor, fiind compusă doar din 5 piese.
– Practică – foarte ușor de transportat și depozitat, datorită dimensiunii reduse; laptele matern se poate colecta în orice biberon Chicco Well Being, facilitând astfel hrănirea imediată a bebelușului prin montarea inelului și tetinei pe biberon.
– Ușor de manevrat – datorită design-ului clasic
– Eficientă
– colectarea laptelui matern se produce în mod eficient și rapid
– dotată cu sistem de reglare/setare a nivelului intensității de colectare a laptelui matern, poziționat la baza superioară a din pompiței tip pară din cauciuc, cu ajutorul căruia puteți personaliza pompa, astfel încât colectarea laptelui matern să corespundă necesităților Dvs. fiziologice, eliminând durerile la nivelul mameloanelor
– Componentele pompei sunt fabricate din polipropilenă – BPA 0%
AVANTAJE:
– Multiple modalitați de sterilizare:
– la cald (cu ajutorul unui sterilizator electric – ex: Sterilizator electric digital Chicco, sterilizator electric Chicco pentru 6-7 biberoane) sau
– la rece (cu ajutorul unei soluții dezinfectante – ex: Chicco dezinfectant cu multiple utilizări).
RECOMANDARI:
– Sistemul de reglare/setare a nivelului intensității de colectare a laptelui matern, para din cauciuc și furtunul din silicon nu se sterilizează la cald
– Datorită capacului etanș din interiorul pachetului, biberonul Chicco Well Being, care reprezintă totodată și corpul pompei, se transformă în recipient/container de stocare a laptelui matern, astfel încât puteți depozita în siguranță prețiosul lichid, fie în frigider (timp de 72 ore), fie în congelator (timp de 3 luni), păstrând astfel toate proprietățile nutritive ale acestuia. Laptele matern depozitat în cele două condiții menționate anterior, nu se fierbe și nici nu se încălzește la cuptorul cu microunde. Pentru siguranță și confort, puteți utiliza un încălzitor electric (Ex: Chicco-încălzitor digital Step Up).
BENEFICII:
– Utilizând o pompă pentru sân, copilul Dvs va putea beneficia de toate avantajele hrănirii cu lapte matern, chiar și atunci când nu puteți fi lângă el. Unul dintre motivele frecvent întălnite în care mamele renunță la alaptare este faptul că sunt nevoite a se reîntoarce la serviciu mai devreme decât și-ar dori.
Pachetul conține:
– Pompa manuală Chicco Classic
– 1 biberon 150 ml cu tetină fiziologică din silicon 0+
– 1 capac pentru biberon
– un suport pentru pompa manuală pentru ca aceasta să se mențină în poziția verticală.

pompa-de-san-manuala-chicco-classic_241_1_1421317137

Chicco Protectoare p/u sân silicon Natural Feeling S/L   

Din silicon, non-toxic, au rol de a proteja sfârcurile iritate și permit alăptarea la sân în cazul sfârcurilor plate sau formate în interior. Disponibil în două măsuri (S) și (L).

aparatoare-de-san-chicco-silicon-marime-sChicco Protectoare p/u sân latex Natural Feeling S/L

Din cauciuc natural, moale, non-toxic, au rol de a proteja sfârcurile iritate sți permit alîptarea la sân în cazul sfârcurilor plate sau formate în interior.

protectoare pentru san
Chicco Absorbante p/u sân M30/60
Caracteristici:
– Antibacteriene: materialul din interiorul tampoanelor este special tratat pentru a preveni proliferarea bacteriilor. Menție sanul protejat și previne apariția iritațiilor sau a ragadelor.
– Lasă pielea să respire: materialul dublu aerat lasă pielea sânului să respire.
– Ultra-absorbante: grație sistemului special cu micro-perle absorbante sânul rămâne întotdeauna uscat.
– Invizibile: grosimea redusă face ca tamponul să devină invizibil pe sub haine.
– Adezivul practic și forma anatomică dau tamponului stabilitate atunci când este purtat.

4-500x500 tampoane-explicatie

Partenerii noștri
Author Chicco
Adresa: Chișinău, str. Burebista, 23
Tel.: (+373) 22 782 858
Email:office@farmaciafamiliei.md
Facebook: https://www.facebook.com/Chicco.Moldova/
Vezi cum lungimea degetelor îți influențează temperamentul
Articolul anterior
1000 de kg de pomușoare vândute la cea de-a 2-a ediție a târgului agro-gastronimic ”Summer Berry Fair”
Articolul următor
Alte articole interesante