IKEA va plăti 46 de milioane de dolari părinților unui copil de 2 ani strivit de căderea unui dulap

Retailerul suedez de mobilă Ikea va plăti despăgubiri de 46 milioane de dolari părinților unui copil care a fost ucis de căderea unui dulap, în 2017, transmite Mediafax citând BBC.

separator
Jozef Dudek, care avea vârsta de doi ani, s-a sufocat în mai 2017, când sertarele unui dulap din gama Malm s-a răsturnat peste el. Ikea a rechemat, anul trecut, milioane de astfel de dulapuri în SUA, din cauza problemelor de securitate, după ce alți trei copii au murit din aceeași cauză. Un dulap din această gamă cântărește 32 de kilograme.

Părinții copilului decedat încurajează ca cei care dețin un astfel de dulap de la Ikea să îl returneze.

„Nu ne-am gândit niciodată că un copil de doi ani ar putea răsturna un dulap de doar 76 de cm înălțime și să se sufoce. Abia mai târziu am aflat că dulapul a fost instabil încă de la proiectare. Ne spunem povestea pentru că nu vrem să se întâmple asta cu o altă familie”, au transmis părinții copilului decedat, potrivit digi24.ro.

Părinții au mai transmis că vor dona 1 milion de dolari din despăguburile pe care le vor primi pentru a proteja copiii de produsele periculoase. Doi copii din SUA au murit în 2014 după ce dulapul s-a răsturnat peste ei și un alt băiat, de 23 de luni, a murit anul trecut într-un incident similar. IKEA a acceptat să plătească atunci 50 milioane de dolari celor trei familii.

Rusia: un bebeluș a murit înghețat, după ce a fost lăsat de părinți pe balcon „să doarmă la aer curat”
Articolul anterior
Remedii naturiste pe care le ai în casă şi care te ajută să scapi de indigestie
Articolul următor
Alte articole interesante