Imagini de la botezul bebelușului asfixiat. Pruncul este scufundat în cristelniță cu fața în sus

Noi detalii șocante în cazul bebelușului de doar 6 săptămâni din Suceava care a murit, luni, la spital, unde a ajuns imediat după botez. Din imaginile date publicității cu puțin timp în urmă reiese că preotul de la biserica „Sfinții Constantin și Elena” a comis o eroare ce s-a dovedit a-i fi fatală bebelușului, scrie presa de peste Prut.

Mai exact, acesta l-a scufundat de 3 ori în cristelniță, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus, deși specialiștii în Teologie spun că trebuia să-l fi ținut cu fața în jos. Dacă nu este făcută cu mare atenție, „cufundarea întreită” poate pune în pericol viața nou-născutului. De aceea, se recomandă ca bebelușii să fie botezați prin scufundare numai după ce cresc și își dezvoltă bine reflexele de apărare la contactul cu apa.

Preotul a greșit la scufundarea în cristelniță a bebelușului din Suceava. În filmarea publicată de activenews.ro, se observă foarte clar cum preotul îl scufundă pe micuțul de trei ori în apă, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus.

De asemenea, se confirmă spusele tatălui, potrivit cărora copilul plângea înainte de a fi cufundat în cristelniţă. În timpul scufundării, părintele îi ţine capul şi umerii, iar o altă persoană îi ţine picioruşele. Atenție! Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional!

Totodată, fețele bisericești susțin că ,,Termenul de botez înseamnă afundare, nu stropire. Problema este în ce mod o fac, nu dacă o fac sau nu. Lucrurile trebuie să se deruleze cu multă atenţie pentru că sunt lucrurile lui Dumnezeu. Dacă se întâmplă ceva, este numai greşeala noastră. Botezul este moarte împreună cu Hristos şi înviere împreună cu El.

Apa sfinţită simbolizează ceea ce se întâmplă cu adevărat: copilul primeşte o viaţă nouă, o viaţă de creştin, viaţa lui Hristos.

Efectele botezului sunt multiple: se şterge păcatul strămoşesc, devine membru al Bisericii, te împărtăşeşti cu Hristos care intră în tine”, a explicat Ciprian Ioan Streza, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Banca Națională face apel către cetățeni să nu divulge nimănui datele cardului bancar
Articolul anterior
Un bebeluș din sudul țării s-a născut acasă. Ambulanța s-a împotmolit în noroi
Articolul următor
Alte articole interesante