În Chișinău 1.500 de copii au fost deja înscriși în clasa întâi

Viceprimarul Chișinăului, Angela Cutasevici, a declarat astăzi, 22 iunie, la ședința on-line a serviciilor municipalității că, de astăzi, începe a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi pe platforma on-line „E-școală”.

separator

Potrivit viceprimarului, perioada de înscriere este 22 iunie-28 august, timp în care va avea loc completarea locurilor disponibile.

“19 iunie a fost ultima zi de recepționare a cererilor de înscriere a primei etape de înregistrare. Până în prezent au fost trimise 8400 de cereri. Puțin peste 900 nu au fost încă procesate. Peste 2200 de cereri au fost înregistrate, circa 170 sunt în așteptare, iar peste 1500 de copii au fost deja înmatriculați”, a spus Angela Cutasevici, potrivit Moldpres.

Rezultatele primei etape de înscriere urmează să fie anunțate părinților pe cale electronică sau pot fi vizualizate pe platforma „E-școală”, introducând codul cererii care a fost pus la înmatriculare.

De asemenea, Angela Cutasevici a anunțat că tot pe platforma on-line „E-școală” începe depunerea actelor pentru admiterea în clasele liceale pentru anul de studii 2020-2021.

Peste 4.800 de elevi vor fi înmatriculați în clasa a zecea, ei vor învăța în 83 de instituții publice și 11 private.

O nouă linie de troleibuz va fi proiectată în municipiul Chișinău
Articolul anterior
Curele din piele Sandro Livv: calitate, tradiție și stil
Articolul următor
Alte articole interesante