În Chișinău, a început înscrierea copiilor în clasa I

Primăria municipiului Chişinău informează că de astăzi, 21 mai 2020, începe înscrierea copiilor în clasa I, la școlile din capitală. Procedura este organizată în regim online, prin intermediul platformei „escoala.chisinau.md”.

separator

Înscrierea copiilor în clasa I, în anul de studii 2020-2021, se va desfășura în două etape:

Etapa I: 21.05.2020 – 19.06.2020 – se va realiza prin depunerea, completarea și validarea cererilor și actelor de înscriere a copiilor (care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar), în clasa I în instituţia de învăţământ din districtul şcolar. Părinţii vor depune cererile privind instituționalizarea copiilor în regim online, pe platforma „escoala.chisinau.md”.

Etapa II: 22.06.2020-28.08.2020 – va avea loc depunerea, completarea și validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul şcolar (cei care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar şi n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă și a copiilor din alte districte şcolare, pe locurile disponibile.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I, validată prin ordinul directorului instituției, va fi afișată la 28 august 2020.

E de menționat că pagina web „escoala.chisinau.md” poate fi accesată și de pe platforma „educatieonline.md”. Pentru detalii, părinții pot apela Call centru: (022) 20-16-09.

Un incendiu le-a mistuit casa. O familie cu 5 copii are nevoie de ajutor
Articolul anterior
În Chișinău, plata pentru serviciile de transport public va fi posibilă prin utilizarea diferitor tehnologii
Articolul următor
Alte articole interesante