În Chișinău, începe construcția unui bloc cu nouă etaje, chiar la 5 metri de curtea unei grădinițe cu 400 de copii

În Chișinău, se intenționează construcția unei clădiri înalte chiar în fața unei grădinițe. 400 de copii vor înghiți praf și zgomote în fiecare zi. Părinții copiilor luptă cu această construcție, categoric ilegală, și își doresc ca mesajul lor să ajungă la autorități.

separator
E vorba despre grădinița nr. 136 din sectorul Râșcani al Capitalei, situată pe strada Macilor nr. 35. În apropiere se află și un alt centru pentru copii, Centrul de dezvoltare ,,Orfeu” pentru copii cu dizabilități.

,,Nimeni absolut nu s-a gândit ce consecințe va avea praful, zgomotul asupra copiilor”, spun părinții. ,,Direct peste gard, este planificată construcția. Doar în grădinița noastră există 13 grupe a cate 30 de copii. Este vorba despre 400 de copii între 3 și 7 ani. Alături, o instituție frecventată de către copiii cu nevoi speciale. cu copii care prezintă diverse anomalii. La noi în țară, se scuipă pe tot și pe toate, chiar și pe copii. Kilograme de praf în toată grădinița, în bucătărie și în săli, nu poți nici să deschizi geamurle, nici copii nu vor putea să doarmă. Condiții nesănătoase, gălăgie și zgomote întreaga zi. Cine își va asuma responsabilitatea pentru sănătatea copiilor noștri, starea lor psihologică?”, mai scriu părinții. 

Potrivit părinților, de fiecare dată când au loc audieri și discuții despre acest caz, oamenii sunt anunțați cu doar două ore înainte de întâlnire.

Pe 8 februarie, va avea loc ședința la pretura sectorului Râșcani, unde se va lua decizia dacă va fi sau nu construit acest bloc. Părinții sunt la capătul puterilor.

Care este numele adevărat al lui Meghan Markle
Articolul anterior
Acum e clar de la cine a moștenit frumusețea! Cum arată mama Anastasiei Fotachi?
Articolul următor
Alte articole interesante