În doar trei zile, 300 de copii au ajuns la urgență

În perioada 11 – 13 ianuarie, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 6845 solicitări.

separator
În această perioadă echipele AMU au deservit 693 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA), dintre care 390 la copii. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 432 pacienți, dintre care 155 maturi și 277 copii.

În ultimele 72 de ore au fost înregistrate 48 solicitări pe motivul urgențelor toxice, printre care 5 cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon (CO). Acestea au fost înregistrate: pe 11 ianuarie în raionul Glodeni – 2 persoane; pe 12 ianuarie în raionul Cahul – 2 persoane și pe 13 ianuarie o persoană din raionul Edineț. Pacienții au primit asistență medicală urgentă la etapa de prespital, după care au fost transportați la spital.

Urgențele traumatologice au constituit 489 de solicitări. Pe traseele din țară s-au produs 18 accidente de circulație, 23 de persoane au avut de suferit, 19 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești pentru tratament corespunzător.

Virusul misterios din China s-ar putea răspândi la nivel mondial. Avertismentul  Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
Articolul anterior
Un angajat al unui supermarket din capitală, surprins în timp ce stătea așezat pe mere în timpul pauzei
Articolul următor