În Moldova, 900 de copii au fost diagnosticați cu noul coronavirus, 27% dintre ei având vârsta de 1-5 ani

De la începutul pandemiei, aproape 900 de copii au fost infectați cu noul tip de coronavirus. Cei mai mulți dintre ei au vârsta cuprinsă între 11-17 ani, constituind circa 41% din numărul total de minori testați pozitiv.

separator

Totodată, peste 200 dintre ei sunt copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani, alți 233 – între 1-5 ani. Datele au fost prezentate în cadrul conferinței de presă a ministerulu Sănătății, de către șeful ANSP, Nicolae Furtuna, punând accent pe vârsta copiilor în contextul în care mai mulți părinți solicită redeschiderea grădinițelor, iar terenurile de joacă din curțile blocurilor sunt foarte aglomerate.

Întrebat care sunt posibilitățile de redeschidere a instituțiilor de educație timpurie, Nicolae Furtuna a spus că totul depinde de evoluația situaței epidemiologice.

„Am lucrat de comun cu colegii de la ministerul Educației pentru pregatirea instrucțiunii. Criteriul de bază va fi situația epidemiologică și parametrii care o caracterizează, și anume, cazuri înregistrate, cele grave, număr de decese ș.a. Decizia va fi luată finală de ministerul Educației, dar și a pregătirii administrației publice locale de nivel 1 și 2 ca și fondator a acestor unități, pentru dotarea integrală a unităților de educație timpurie cu necesarul absolut pentru buna funcționare a grădinițelor și a exclude riscul de a fi transformat în platforma de infectare”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Furtuna, potrivit unimedia.info.

Totodată, a menționat că în cazul unei eventuale redeschideri a grădinițelor, copii care vor fi admiși conform priorității, este sarcina ministerului educației, astfel urmează instituția să vină cu propuneri în acest sens.

De la începutul pandemiei, 23 de copii de până la un an au au fost depistați pozitiv la Covid-19. Totodată, 132 de gravide au fost confirmate pozitiv la noul tip de coronavirus, 50% dintre ele fiind în trimestrul III de sarcină, 29% – trimestrul ii, iar circa 16% în trimestrul I.

O tânără și-a cărat mama bolnavă în spate până la ușa spitalului
Articolul anterior
Raporturile sexuale mai rare sunt asociate cu menopauza timpurie
Articolul următor
Alte articole interesante