În Moldova, tot mai multe femei devin mame de gemeni sau tripleți

În ultimii ani, sarcinile multiple practic s-au dublat în țara noastră. Anul trecut, trei femei au născut tripleți la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, din Capitală, iar alte două femei urmează să nască în curînd.

separator

Medicii spun că rata gemenilor a crescut din ultimii ani de la două la sută până la 4,6 la sută, în 2017. Ei susțin că acest lucru se datorează faptului, că acum există o mulțime de metode moderne de fertilizare. Totuși, specialiști atenționează că astfel de nașteri pot prezenta mai multe riscuri decât cele obișnuite. O viitoare mamă poate afla dacă va avea gemeni la șase săptămâni de sarcină. Iar cel mai comun tip sunt cei fraternali. Din punct de vedere genetic, sunt la fel ca oricare alţi doi fraţi. Mai rar, se întâlnesc gemenii — au acelaşi sex şi arată la fel.

Specialiștii au demonstrat că indiferent dacă gemenii sunt separați, ei se dezvoltă în același ritm. Totuși, există detalii care fac diferența. De exemplu, amprentele digitale coincid. Datele statistice arată că în general, natalitatea este în creștere. În anul  2016, s-au născut cu trei la sută mai mulți copii decât anul precedent.

Sursa

Video! Un moldovean a bătut orice record la ,,Perviy Kanal” din Rusia
Articolul anterior
Încăierare într-un avion. Un pasager și-a aprins țigara chiar înainte de decolare
Articolul următor
Alte articole interesante