În România, copiii cu vârsta de peste 12 ani se pot vaccina de mâine împotriva Covid-19. Ce trebuie să știe părinții

În România, copiii cu vârste de 12 ani și peste se pot imuniza, începând de mâine, anti-Covid-19. Vacinarea este benevolă și se va face cu serul de la Pfizer.

Potrivit unei informări făcute de reprezentanții CNCAV pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților, schema de vaccinare și modalitățile de programare fiind la fel ca la populația adultă. 

Părinții nu trebuie să piardă din vedere că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către aceștia sau de către tutorele legal în vederea vaccinării copiilor. 

„Vaccin autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste: Comirnaty produs de BioNTech PfizerDatele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală.

În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, informează CNCAV. 

Institutul Oncologic a reluat activitatea de screening mamar prin mamografie digitală mobilă
Articolul anterior
Circa 50 de mii de cetățeni moldoveni s-au vaccinat anti-Covid peste hotarele țării
Articolul următor
Alte articole interesante