În sectorul Botanica se redeschide o școală, care a fost închisă în urmă cu 10 ani

Lăsată în paragină de mai bine de 10 ani, fosta școala nr.6 din bd. Cuza-Vodă 17/2, sectorul Botanica, a intrat din câte se pare în reparație. La fața locului a fost dislocată tehnică specială și o echipă de muncitori.

Șeful Direcției educaţie, tineret şi sport , Ion Musteață, a precizat pentru noi.md că au demarat lucrări de reabilitarea a edificiului, în vederea redeschiderii școlii. Funcționarul nu a oferit prea multe detalii, însă a menționat că lucrările vor dura trei ani.

Anterior, primarul general Ion Ceban anunța că municipalitatea intenționează să repare capital instituția de învățământ, care conform proiectului, va cuprinde 4 blocuri și va putea primi circa 1200 de elevi.

Suma cheltuielilor necesare pentru implementarea proiectului a fost estimată la circa 65 de milioane de lei. Tot primarul spunea că în această zonă este un număr mare de solicitări din partea părinţilor pentru un loc în instituţiile de învăţământ. Anterior, Primăria Chişinău se afla în litigiu cu Ministerul Afacerilor Interne, în a cărui gestiune a fost transmis edificiul.

O nouă bandă destinată transportului public va apărea în Capitală
Articolul anterior
Un copil orfan, cel mai bun pianist din lume. A crescut fără tată, iar mama sa a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni
Articolul următor
Alte articole interesante