În ultimele 5 luni, nu au fost confirmate cazuri de rujeolă

Începând cu luna aprilie și până în prezent, în țară nu au fost raportate cazuri de rujeolă, arată datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

separator

Cu toate acestea, în primele luni ale anului curent, în R. Moldova, au fost înregistrate 17 cazuri confirmate de rujeolă, dintre care 3 de import, în 2019 – 90, iar în anul 2018 – 340 de cazuri.

În cele din urmă, experții ANSP reamintesc părinților că vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii de această boală.

”Menționăm că, în prezent, serviciile de imunizare din cadrul instituțiilor medicale primare sunt prestate fără întreruperi. Vaccinurile din cadrul Calendarului național de imunizări sunt disponibile gratuit și pot fi administrate la medicul de familie.

Pe fonul pandemiei COVID-19, pentru o perioadă, a fost suspendat procesul de vaccinare programată. Odată cu reluarea acestui proces și, în contextul începerii anului școlar, părinții sunt îndemnați să revadă, împreună cu medicul de familie, calendarul de vaccinare a copilului.

În cazul neefectuării vaccinurilor, să vaccineze copilul și să se informeze despre importanța imunizărilor și viitoarele vaccinuri din calendar”, recomandă ANSP.

Exod de populație. Un mare oraș al lumii rămâne fără locuitori
Articolul anterior
Îngrijorător! Aproape toate locurile din spitalele pentru copii sunt ocupate
Articolul următor