Îngrijorare: mai multe manuale noi pentru elevi emană un miros înțepător și ar conține mari cantități de plumb

Au apărut suspiciuni cu referire la mai multe manuale pentru elevi tipărite în anul 2019. Manualele noi emană un miros înțepător și ar conține mari cantități de plumb, provenit din cerneala folosită la tipărire. Prin urmare, manualele vor fi trimise pentru efectuarea unei expertize.

separator

Avertizarea vine din partea Ministerului Educației. Corneliu Popovici, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a declarat pentru portalul suntparinte.md:

„Am făcut o analiză a manualelor care au fost tipărite în anul 2019 și au apărut suspiciuni din cauza mirosului puternic provocat de anumite cărți. Detalii cu privire la numărul manualelor sau disciplina la care sunt folosite nu pot oferi, pentru a nu afecta imaginea tipografiilor”, a menționat ministrul.

În plus, pe unele manuale lipsea informația privind locul unde au fost tipărite, ceea ce a trezit suspiciuni reprezentanților Ministerului. În cazul în care va fi constatată depășirea concentrației admisibile de plumb, manualele vor fi retrase.

Inclusiv mai multe mămici au raportat în mediul virtual precum că au sesizat mirosul înțepător emanat de mai multe manuale noi.

Plumbul este un metal toxic, în cantități excesive acesta afectează inima, oasele, rinichii, dinții, sistemul imunitar. Cei mai vulnerabili la efectele de plumb sunt copiii şi femeile însărcinate.

Comisia Europeană: vor fi interzise peste 4.000 de substanţe folosite în cerneala pentru tatuaje şi machiaj permanent
Articolul anterior
Înfiorător. Un minor din Orhei, ucis de un băiat de 14 ani, pentru un telefon mobil
Articolul următor
Alte articole interesante