Invazie de căpușe la o grădiniță din Capitală. O mamă ar fi găsit până la 24 de insecte pe corpul copiilor săi

La o grădiniță din Capitală, copiii sunt atacați de căpușe. Despre acest lucru a vorbit o mamă a doi copii în grupul de pe facebook „Grupul părinților solidari”.

Femeia a spus că copiii ei au venit de la grădiniță mușcați de insecte. La un copil, ea a găsit 20 de căpușe, iar la altul 4. Iarba din gazon era înaltă, dar copiii se jucau pe asfalt. Pe 8 iulie însă iarba a fost tunsă, iar a doua zi copiii se jucau deja pe aceasta.

„În general, cine este responsabil pentru dezinfectarea în grădinițe?”, se întreabă indignată mama a doi copii. Ulterior, femeia a luat legătura cu directorul, care a spus că teritoriul grădiniței era dezinfectat. Medicii le-au prescris un curs de antibiotice copiilor.

După cum au remarcat medicii, aceștia nu au văzut atât de multe căpușe simultan pe corpul uni copil și cu atât mai mult, după frecventarea grădiniță. Toate căpușele au fost scoase timp de aproximativ 30 de minute, copiii au avut un șoc.

Autoarea publicației a menționat că acum nu poate trimite copii în siguranță la grădiniță.

Căpușele pot fi periculoase și pot cauza boala Lyme.

Ce să faci dacă găsești o căpușă pe corpul tău sau a copilului tău? Trebuie să solicitați ajutorul unui medic care va îndepărta cu atenție parazitul și îl va trimite pentru analiză. Nu încercați să efectuați singur această procedură, doarece capul căpușei poate rămâne în piele.

Învață bunele maniere și își surprind părinții cu mese și tacâmuri corect aranjate și comportament manierat în locurile publice
Articolul anterior
Irina Negară, suspectată de internauți că ar fi însărcinată
Articolul următor
Alte articole interesante