Ionela Hadârcă: ,,Învățați-vă fetițele să țină capul sus înainte de a aplica fardul perfect”

S-ar părea că, astăzi, femeile au mai multe drepturi și se bucură de un nivel mai înalt de independență și libertate, dar, totuși, vedem că femeile, cel puțin femeile din țara noastră, nu doresc sau poate nu știu cum să profite de drepturile lor pentru a fi mai fericite.

separator

Ionela Hadârcă își binedispune deseori urmăritorii săi virtuali cu postările ei amuzante. De această dată, însă, vloggerița a atins o temă sensibilă pentru societatea noastră, care vizează atitudinea femeilor, dar și felul cum sunt tratate și percepute femeile la noi. Pentru că este stabilită de mai mulți ani în Polonia, vloggerița a încecat să facă o comparație între femeile poloneze și femeile din țara noastră.  Iată ce spune ea:

,,Știti ce aș importa eu din Polonia la noi? Atitudinea femeilor”, scrie Ionela Hadârcă.

,,Aici (n.r. în Polonia) dacă intri într-un bar, o să vezi găști de fete, ca și oriunde, dar pe fețele lor scrie “we are having fun. Și chiar dacă eu nu-s Miss Univers, mi-oi găsi treaba cumva pe lume. Da tu, Vasilică, care te-ai apropiat să mă anini, trebu să dai oleacă din coate ca să-mi demonstrezi că-ni trebuiești.

Acasă, însă, (n.r. în Moldova) poți vedea cum se adună grupuri de fete perfecte, ca din ,,korobcika”, și parcă așteaptă să le mângâie cineva pe cap. Vasilică, care trece pe la Mojito e liber să-și aleagă orice ,,nireasă”, să-i faca un compliment și ochii ei se vor lumina imediat. Gata, ziua respectivă și cele 4 ceasuri de chiteală au avut rost.

Eu recunosc că nu știu ce e asta violență, ce include ea. Doar lovituri?
Cunosc femei care se tem să mănânce în prezența soțului pentru că el le face observații legate de corp.
Am văzut fetițe mici cărora tata le spune să tacă pentru că fetelor nu li se cade să vorbească (și mama tot stă și tace alături). Femei care se tem să scrie ceva pe net, pentru că soțul o să se enerveze.

Tinere care sunt în faza întâlnirilor, dar cavalerul deja “nu îi dă voie” să meargă cu fetele la Odesa. Really, … really? NU Vă Dă VOIE???

Eu nu știu dacă toate astea (și altele) intră în noțiunea de violență față de femei.

Eu știu doar că totul începe de la fiecare din noi. De la ceea ce permiți tu să ți se spună, interzică sau facă”.

Vlogerița are și un sfat pentru părinți:

,,Învățați-vă fetițele să țină capul sus înainte de aplica fardul perfect”.

Oare are dreptate?

Tânărul care a bătut o minoră la Călărași riscă pedeapsa cu închisoare de la 3 la 7 ani
Articolul anterior
Adrian Ursu și Ion Paladi au ales destinația unde vor petrece Revelionul 2020
Articolul următor
Alte articole interesante