IQ de geniu! Semne care indică cât de inteligenți sunt copiii în funcție de vârstă

Oamenii de ştiinţă au descoperit mai multe semnale care conturează de la vârste fragede că un copil va avea un IQ înalt. Află, mai jos, câteva curiozități!

Nou-născut

Conform studiilor, femeile care aduc pe lume copii mai grei, dar fără să aibă probleme de sănătatea, ar putea să fie mamele unor genii. Copiii care au fost hrăniţi corespunzător în timpul vieţii intrauterine au şanse mai mari să aibă o inteligenţă cu mult peste medie, a arătat un studiu realizat pe 3.000 de copii, publicat în British Medical Journal.

Între 1 an şi 2 ani

Copiii care aud încă de când se nasc vorbindu-se în mai multe limbi străine în jurul lor au un IQ mai mare decât majoritatea. Concluziile unui alt studiu, publicat în revista britanică „Child Development“ a indicat că în cazul copiilor născuţi din părinţi care vorbeau mai multe limbi străine s-a înregistrat un IQ peste medie.

Vârsta de 3 ani

Copiii care au o înălţime peste medie înainte să împlinească vârsta de trei ani au obţinut rezultate mult mai bune la testele de inteligenţă, conform unui alt studiu.

Vârsta de 4 ani

Chiar dacă nu vor reuşi să picteze ca un mic Picasso, copiii care pot să deseneze la vârsta de patru ani o imagine realistă a unei persoane umane se vor dovedi, la adolescenţă, mai inteligenţi decât cei care nu pot face acest lucru, au observat cercetătorii de la King’s College din Londra. Aceştia au studiat desenele realizate de 15.000 de copii cu vârsta de patru ani.

Vârsta de 5 ani

Dacă începe să spună minciuni fără oprire, poate că ar fi cazul să nu vă îngrijoraţi. Conform unui studiu canadian la care au participat 1.200 de copii, cu vârste între doi ani şi 17 ani, s-a descoperit că cei care sunt capabili să mintă de la vârste fragede se dovedesc şi cei mai inteligenţi. Medicii au explicat că inventarea unei situaţii sau poveşti reprezintă un proces destul de complex, care este un bun indicator al unui IQ peste medie.

Vârsta de 6 ani

Copiii care au aptitudini muzicale şi care pot cânta la un instrument muzical de la vârste fragede sunt mai dezvoltaţi din punct de vedere emoţional. O cercetare făcută la Universitatea Colegiului de Medicină din Vermont, SUA, în cadrul căreia a fost scanat creierul a 232 de copii sănătoşi, cu vârste între şase şi 18 ani, a relevat că aceia care cântau la un instrument muzical făceau faţă mai bine emoţiilor şi anxietăţii.

Vârsta de 7 ani

Copiii care reuşesc să citească mai bine decât media la vârsta de şapte ani obţin şi rezultate mai bune la testele de inteligenţă, conform unui studiu desfăşurat de Universitatea din Edinburgh, în 2014.

Vârsta de 8 ani

Deşi poate să pară ciudat, copiii de opt ani care obişnuiesc să se culce târziu şi trag mereu de timp când trebuie să meargă la culcare, devin adulţi extrem de inteligenţi, mai ales dacă prezintă acest obicei de la vârste foarte fragede. Copiii foarte inteligenţi au şanse mai mari de a se dovedi la vârsta adultă persoane nocturne, care obişnuiesc să se culce târziu şi să se trezească târziu.

Vârsta de 9 ani

Concluziile unui studiu realizat de Universitatea din Cardiff, pe 5.000 de copii cu vârste între nouă şi 11 ani, a arătat că cei care mâncau în mod regulat un mic dejun sănătos (cereale integrale, lactate etc) au obţinut rezultate de două ori mai bune la testele de inteligenţă decât cei care nu aveau acest obicei. Micul dejun este cea mai bună masă a zilei pentru dezvoltarea creierului, atunci când este compus din alimente sănătoase.

Vârsta de 10 ani

Copiii vorbăreţi sunt, de regulă, mai inteligenţi decât majoritatea. De altfel, la 10 ani, copiii pot fi testaţi de Mensa, în cadrul programelor speciale dezvoltate de societatea celor mai inteligente persoane din lume, pentru a li se stabili IQ-ul. Printre indicatorii luaţi în calcul de Mensa se numără şi plăcerea de a conversa sau stabilirea anumitor reguli pentru diferite jocuri.

sursa: www.adevarul.ro

Un copil din Moldova a făcut stop cardiac după o extracție dentară și s-a aflat câteva luni în comă

O nouă acuzație contra Republicii Moldova a ajuns pe masa magistraților Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO). Părinții unui copil de 8 ani acuză neglijență medicală după ce feciorul lor a făcut stop cardiac și a ajuns în comă în urma unei extracții dentare.

La 3 mai 2022, CtEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova cauza de încălcare a drepturilor omului. În fața Înaltei Curți, reclamanții sunt reprezentați de către avocații Asociației Promo-LEX, care susțin că totul s-a întâmplat pe 29 noiembrie 2011, iar copilul a rămas cu leziuni neurologice grave și paralizie completă după ce i-a fost aplicată anestezia generală.

Urmărirea penală, începută la cererea mamei pe 18 septembrie 2012, a fost întreruptă de mai multe ori, pe motiv că nu ar fi fost comisă nici o infracțiune, iar cauza a fost redeschisă de fiecare dată de către judecătorul de instrucție, care a constatat deficiențe în anchetă. Ultima redeschidere a fost dispusă pe 17 februarie 2017.

În fața Curții, reclamanții au invocat că starea de sănătate a copilului a fost grav afectată din cauza neglijenței medicale. Totodată, reclamanții susțin că nu au dispus nici de un remediu efectiv prin care să își exercite drepturile în cadrul procedurii civile.

„Ar fi putut acum juca fotbal, care era pasiunea lui, sau ar fi putut trece prin prima dragoste sau merge la facultate. Însă erorile și lacunele sistemului medical i-au furat aceste oportunități. Practicile abuzive care tratează uneori pacienții ca pe obiecte pe conveier, procedurile efectuate fără pregătirea prealabilă necesară și impunerea abuzivă a pacienților (sau în acest caz părinților) de a semna acorduri la intervenții fără a li se explica clar riscurile, toate elemente ale acestui caz și simptome ale unui sistem medical deficient. Iar ineficiența sistemului de justiție de a investiga și sancționa astfel de cazuri vorbește despre un cerc vicios, în care nimeni nu este protejat.”, susține avocatul Dumitru Sliusarenco.

În cele ce urmează, CtEDO a invitat Guvernul Republicii Moldova să furnizeze informații cu privire la îndeplinirea cerințelor procedurale ale articolelor 3 și/sau 8 din Convenție referitor la ancheta efectuată de organele de drept din Republica Moldova, dar și asupra căilor de atac oferite reclamanților de către legislația națională, potrivit Promo-LEX. În același timp, judecătorii solicită Guvernului să prezinte copii ale documentelor relevante în cazul reclamanților, precum și alte informații cu privire la utilizarea halotanului (preparat anestezic), dar și poziția experților în materie din Republica Moldova.

sursa: www.realitatea.md

Tatiana Heghea a devenit mămică a treia oară

Tatiana Heghea a născut în această dimineață. Intepreta l-a adus pe lume pe cel de-al treilea copil al cuplului.

Artista nu a dezvăluit deocamdată sexul bebelușului. Ea a publicat imagini emoționante cu bebelușul nou-născut în timpul primei alăptări.

Amintim că Tatiana Heghea și soțul ei cresc deja o fată și un băiețel.

Pentru prima oară mămică! Rihanna a născut

Rihanna și A$AP Rocky au devenit părinți. Artista a născut un băiețel, potrivit The Independent.

Rihanna Becomes Barbados Ambassador for Education, Tourism | Time

Rihanna a născut pe 13 mai, potrivit unui raport TMZ publicat joi. Postul afirmă că cei doi artiști și-a întâmpinat primul copil în Los Angeles.

Deocamdată, nici Rihanna, nici rapperul nu au confirmat vestea despre sosirea bebelușului și nici nu au împărtășit numele fiului lor.

Pregnant Rihanna Rocks Leather Mini Dress During Fashion Show in Paris |  PEOPLE.com

Cuplul a dezvăluit că așteaptă un copil împreună în ianuarie, în timpul unei ședințe foto în Harlem, New York City. Cântăreața a purtat atunci o jachetă puf lung, roz, care a fost descheiată pentru a-și scoate în evidență burtica de gravidă.

Rihanna Is Pregnant, Expecting First Child with Boyfriend A$AP Rocky
Rihanna Welcomes First Baby with A$AP Rocky | PEOPLE.com
Rihanna and radical pregnancy fashion – how the Victorians made maternity  wear boring
Rihanna Gives Birth to Baby Boy | Vanity Fair

O tânără din Moldova l-a făcut pe Carla’s Dreams să lăcrimeze la SuperStar România!
Articolul anterior
Alți factori care pot crește colesterolul înafară de dietă
Articolul următor